Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ševčenko mora - kombinirati: Ukrajina ostala bez pola obrane

Ševčenko mora - kombinirati: Ukrajina ostala bez pola obrane
1

Marlos je pravi ratnik! Dok svi sportaši danas bježe iz Ukrajine, on je uzeo naše državljanstvo i stavio nam se na raspolaganje, kaže ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko

VIDEO

Andrij Ševčenko također ima velikih problema s ozljedama (braniča) uoči kvalifikacijskih dvoboja s Kosovom i Hrvatskom. Izborniku Ukrajine iz dana u dan otpadaju igrači pa tako legendarni napadač Milana u predstojećim dvobojima neće na raspolaganju imati Jaroslava Rakickog i Bogdana Butka. Riječ je o dva važna obrambena aduta ukrajinske vrste koji zajedno imaju čak 73 nastupa za reprezentaciju.

Umjesto njih, u nacionalnu vrstu pozvana su tri nova pojedinca; braniči Pavel Lukjančuk, Igor Perduta i Oleksandr Karavajev. Igor Perduta (Vorskla) i Pavel Lukjančuk (Olimpik Donjeck) još nisu nastupali za Ukrajinu, dok je Oleksandr Karavajev (može igrati i desnog beka) pet puta branio boje reprezentacije.

- Ovo je za mene veliko iznenađenje, vjerujem da ću se brzo uklopiti u reprezentaciju, za sada nema velike razlike u odnosu na selekciju do 21 godine - poručio je Pavel Lukjančuk, 21-godišnji branič i jedan od najmlađih igrača u vrsti Andrija Ševčenka.

Butko, inače do slučaja "doping" Srnina zamjena u Šahtaru, napustio je kamp pa je jedini desni bek ostao Dinamov Mikola Morozjuk, koji inače nije Ševčenkov prvi izbor. Lukjančuk može tek zakrpati tu poziciju jer po prirodi je stoper.

Ukrajinski mediji i dalje se najviše "zabavljaju" Marlosom, drugim Brazilcem u povijesti koji će zaigrati za Ukrajinu.

- Marlos je sâm odlučio kako želi nastupati za Ukrajinu, mi poštujemo njegovu odluku. Ovo su teški trenuci za našu zemlju, mnogi sportaši napuštaju Ukrajinu, a on je odlučio uzeti državljanstvo i do daljnjega nam se staviti na raspolaganje. I to trebamo cijeniti. A kako je sada ukrajinski državljanin, pozvao sam ga u reprezentaciju. Bilo bi glupo postupiti drugačije, pogotovo jer nam on itekako može pomoći - rekao je Ševčenko pa nastavio:

- On je za mene univerzalni igrač, ali i pravi ratnik. Pročitao sam njegovu izjavu kako je za Ukrajinu spreman čak i braniti. Znamo njegove kvalitete, no prvo moramo vidjeti kako će se uklopiti u ostatak momčadi. Moramo imati ravnotežu između obrane i napada, vidjet ćemo kako će sve funkcionirati. Nećemo odustati od našeg stila igre, želimo kontrolirati sredinu terena. Sada možemo igrati i u sustavu 4-2-3-1, ali to je sve teorija. U svakom slučaju, sada smo dobili nove mogućnosti u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome