Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sevilla dovodi Nikolu Kalinića? 'U La Ligi su napadači skupi'

Sevilla dovodi Nikolu Kalinića? 'U La Ligi su napadači skupi'
1

Zbog godina se ne uklapa u ono što Sevilla sada traži, a to su mladi igrači i po mogućnosti Španjolci. Ali opet, u Španjolskoj su napadači skupi, rekao je dužnosnik Seville za 24sata

VIDEO

Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić na popisu je mogućih pojačanja Seville koja traži napadača, piše Diario de Sevilla.

- Kalinić ima 30 godina i pripada Milanu no nije imao briljantnu sezonu. Zbog ta dva objedinjena faktora operacija bi mogla biti izvediva. Mogao bi doći na posudbu ili po niskoj cijeni - navode novine sa sjedištem u Sevilli.

Sevilla je prošlu sezonu završila na sedmom mjestu te će igrati u kvalifikacijama za Europsku ligu. U svibnju je smijenila talijanskog trenera Vicenza Montellu i sportskog direktora Óscara Ariasa. Njihova mjesta su preuzeli Pablo Machín, prošle sezone trener Girone, te Joaquín Caparros, nekadašnji igrač Seville.

Prije dva tjedna su krenuli na tržište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemam pojma o mogućem dolasku Kalinića. Zbog godina se ne uklapa u ono što Sevilla sada traži, a to su mladi igrači, i to po mogućnost Španjolci - rekao je za 24sata dužnosnik Seville.

- No u Španjolskoj su napadači jako skupi - dodao je.

Nakon što Sevilla nije izborila ulazak u Ligu prvaka klub je smanjio proračun za iduću sezonu.

Diario de Sevilla stoga navodi da se Kalinić uklapa u profil kojeg traže.

Kalinićeva cijena kreće se oko 14 milijuna eura a ugovor s Milanom ima do ljeta 2021. godine, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša. Prošle sezone je zabio šest golova u 41 utakmici. Upisao je i šest asistencija a Milan je završio sezonu na šestom mjestu u prvenstvu.

Kalinić, koji se s reprezentacijom priprema u Rusiji za subotnju utakmicu svjetskog prvenstva protiv Nigerije, u četvrtak nije bio dostupan za komentar. Godine 2014. je zabio gol protiv Seville u finalu Europske lige no njegov Dnjepar je tada bio poražen s 2-3.

Najbolje utakmice odigrao je za Dnjepar i Fiorentinu. Trener Pablo Machín je u četvrtak rekao da u uredu sportskog direktora znaju karakteristike igrača kakve želi. Upozorio da nemaju puno vremena za njihovim traženjem jer u zadnjem tjednu srpnja igraju pretkolo Europske lige. Sevilla je to natjecanje osvojila tri puta zaredom od 2014. do 2016. godine. 

Machín još uvijek nikoga nije doveo od kada je sjeo na klupu, a novine Diario de Sevilla smatraju da Kalinić podsjeća na 31-godišnjeg napadača Cristiana Stuanija kojeg je imao u Gironi.

Visina, godište i središnja pozicija pred protivničkim vratima su im gotovo identične. Taj Urugvajac je s 21 golom doveo Gironu do desetog mjesta u prvenstvu a zabio je dva gola više od Atléticove zvijezde Griezmanna. U Primeri su ubojitiji bili samo Luis Suárez, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Zadnjih dana se pak spominjao interes Seville za napadača Celte Vigo, 21-godišnjeg Maximiliana Gómeza. No cijena tog Urugvajca nakon samo jedne sezone u španjolskoj ligi iznosi 25 milijuna eura a sasvim je izgledno da ga Celta ne bi pustila ispod 30 milijuna eura. Zabio je prošle sezone 18 golova u 39 utakmica.

Opcija je i dovođenje i 29-godišnjeg nizozemskog strijelca Basa Dosta kojeg su prošli mjesec u svlačionici Sportinga iz Lisabona napali navijači. On će zbog toga ovaj mjesec napustiti trećeplasiranu momčad portugalskog prvenstva te biti slobodan pregovarati sa zainteresiranim klubovima. U 49 utakmica zatresao je mrežu 34 puta. On je jedan od šestorice igrača koji su dosad odlučili napustiti zeleno-bijele iz Lisabona.

Cilj Seville je iduće sezone izboriti povratak u Ligu prvaka. U prosincu je smijenjeni sportski direktor Arias pregovarao o dovođenju veznog Marcela Brozovića iz milanskog Intera, no dužnosnik Seville je prošli mjesec rekao da to više nije opcija nakon promjene na klupi i uredu te poslije smanjivanja proračuna.

Posljednji hrvatski nogometaš u dresu Seville bio je Ivan Rakitić koji je na stadionu Sánchez Pizjuán igrao od siječnja 2011. do srpnja 2014. kada je prešao u Barcelonu. Posljednju sezonu bio je kapetan Seville.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...