Obavijesti

Sport

Komentari 30

Sevilla se naklonila svome kralju Raketi: Ispred njega je ostao samo Davor Šuker...

Sevilla se naklonila svome kralju Raketi: Ispred njega je ostao samo Davor Šuker...

Sevilla je u 18. kolu La Lige pobijedila Atletico Madrid 2-1 na svome terenu, a sve je oduševio fenomenalni Ivan Rakitić koji je zabio golčinu za pamćenje

VIDEO

Barcelona ga je šikanirala i odbacila. Rekli su da je prestar i da je samo uteg u momčadi. Prolio je krv, znoj i suze za ponos Katalonije, a Barca ga se otarasila na ružan način. No, nije se naljutio. Gospodski se oprostio i otišao u zagrljaj svojoj Sevilli koja ga je dočekala raširenih ruku. Danas s 33 godine pokazao je da je daleko od završetka karijere te da ga se i dalje jako puno toga pita.

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Sevilla je u 18. kolu La Lige pobijedila Atletico Madrid 2-1 na svome terenu, a sve je oduševio fenomenalni Ivan Rakitić koji je zabio golčinu za pamćenje u 7. minuti.

Primio je loptu na 25 metara od gola, vidio je prostor i da nema nikoga oko njega. Bila je to pozicija iz koje bi malo tko pucao, ali odlučio je iskušati svoju zlatnu desnicu. Namjestio se i ispalio projektil koji je pogodio lijeve rašlje! Bacio je u ekstazu navijače na Sanchez Pizjuanu, suigrači su mu poletjeli u zagrljaj, a on je pogledao prema nebu i poljubio desnu ruku. Bio je njegov možda i najljepši gol u karijeri. Specijalizirao se za ljepotice, ali ovaj je bio pravi bombon. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Atletico je izjednačio u 33. minuti golom Felipea, a veliku pobjedu domaćinima donio je Ocampos golom u 88. minuti. Sevilla se s važna tri boda učvrstila na drugoj poziciji te došla na samo pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Real Madridom. 

LaLiga - Sevilla v Atletico Madrid

 - Bilo nam je jako važno da dobro počnemo utakmicu, jer nam takvo što diže samopouzdanje. Uspjeli smo, a ja sam zabio savršen pogodak. Igrali smo protiv aktualnog prvaka, znali smo koliko nam je utakmica važna. Nismo se predali nakon što smo primili gol za 1:1, jer smo htjeli nagraditi naše navijače koji su zaslužili taj drugi gol. Bez obzira jeste li igrač Seville ili ne, doživjeti navijače je nevjerojatno te ovi bodovi pripadaju i njima - rekao je sjajni Rakitić koji ove sezone igra jedan od najboljih nogometa u karijeri.

Ponajbolji je igrač Seville, kapetan, lider i neizostavni dio prvih 11. Ove sezone odigrao je 20 utakmica u svim natjecanjima te zabio četiri gola uz dvije asistencije. A ta ista Barcelona, kojoj prije godinu dana više nije bio dobar, sada prolazi kroz najteže razdoblje u novijoj povijesti kluba te gleda u leđa Andalužanima minusom od deset bodova.

LaLiga - Sevilla v Atletico Madrid

- Želimo nastaviti uživati, raditi kao i do sada. Imamo puno toga što možemo poboljšati i na pravom smo putu. Trebamo samopouzdanje i nastaviti raditi i uživati. Mi smo sretna momčad i zato smo dobri - kazao je sjajni Raketa. 

S ovim svjetskim golom došao je i do još jednog priznanja. Bio mu je to 56. gol u španjolskom prvenstvu čime je pretekao Alena Peternaca te postao drugi Hrvat s najviše golova u La Ligi. Ispred njega je samo Davor Šuker koji je zabio 114 golova u 239 utakmica u dresovima Real Madrida i Seville. Raketi je za 56 golova trebao 368 utakmica.

LaLiga - Sevilla v Atletico Madrid

Naslijedio ga je u Sevilli, postao novi kralj Andaluzije i jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti, ali tu brojku ipak će jako teško stići. Sa Sevillom je osvojio Europsku ligu, odigrao ukupno 219 utakmica uz 44 gola i 48 asistencija. Vratio se kako bi dovršio započeto. 

No, dovoljno mu je priznanje što je pokazao Barceloni da i u 34. godini može igrati na vrhunskoj razini. Dok on uživa, Katalonci se bore za goli život. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi