Obavijesti

Sport

Komentari 22

Šibenik u golmanu Labroviću i Bulatu opet ima dva dragulja...

Šibenik u golmanu Labroviću i Bulatu opet ima dva dragulja...
2

Hajduk je prošao dalje, može se reći i zasluženo jer su imali više prilika, no pitanje je kako bi se sve skupa završilo da neoprezni Pecolaj nije zaradio crveni karton i ostavio suigrače na cjedilu punih 60 minuta...

VIDEO

Ništa novo ili već viđeno. Tako bi se u par riječi najbolje mogao opisati kup ogled Šibenika i Hajduka na Šubićevcu, s kojeg na kraju ipak sretniji odlaze gosti, koji su teškom mukom u zadnjoj minuti sudačke nadoknade izborili prolaz, golom junaka Stanka Jurića. Bila je to u mnogome preslika prošlogodišnjeg ogleda ova dva protivnika, kako na terenu, tako i na tribinama.

Opterećeni međusobnom netrpeljivošću navijača, i igrači su na terenu opet bili nervozni i grubi, zaradili previše kartona, a oštra igra Šibenčanima se osvetila jer su opet igrali s igračem manje, i to gotovo sat vremena u kojima su prosuli i gol prednosti, a na koncu i prolaz.

Dobro su igrači Borimira Perkovića na početku susreta stajali na terenu, kvalitetno pritiskali goste koji su se jako mučili probiti njihovu zatvorenu formaciju. Ništa novo kada je u pitanju Hajduk, koji već dugo ima problema s protivnicima koji se zatvore, igraju agresivno i angažirano u obrani, i prijete iz kontra napada. Još kad su došli do rezultatske prednosti u 13. minuti, Šibenčani su dobili krila, i izgledalo je da bi Hajduk mogao nikad ranije ispasti iz kupa, i to prvi put od kad je HNL-a od niželigaša.

Šalili su se navijači na Šubićevcu da je Hajduk dobio dobre i loše vijesti. Dobra vijest je da je napokon zabio Ivanovski, i to na svoj rođendan, a loša da je zabio u svoju mrežu, kao i da je dobro da će Hajduk zarana ispasti u kupu, pa se u miru mogu posvetiti borbi za opstanak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I tko zna što bi bilo da nakon sat vremena igre Robert Pecolaj nije izgubio koncentraciju i bespotrebno zaradio drugi žuti karton, nakon čega su se desetorica Šibenčana povukla u krilo mladom golmanu Nediljku Labroviću, koji je večeras branio i nemoguće. U njemu i u mladom reprezentativcu Marku Bulatu Šibenik opet ima dva dragulja koja bi im u budućnosti mogli donijeti puno toga dobroga. Kako u rezultatskom, tako i u financijskom smislu.

I kako to obično biva, fizički i brojčano nadmoćniji Hajduk stigao je preko Saida do poravnanja pred sam kraj susreta, a onda im je pred kraj produžetka, doslovno u zadnjoj minuti pobjedu donio Stanko Jurić. Po meni dvojica večeras ponajboljih u Vulićevoj momčadi, a uz Ismajlija i Juranovića i karakterom najbliži onome što trener Vulić očekuje od svojih igrača.

Hajduk je dakle prošao dalje, može se reći i zasluženo jer su imali više prilika, no pravo je pitanje koliko će i oni sami biti zadovoljni ovakvim prolazom uz 120 minuta mučenja, i to protiv drugoligaša. Pa makar se zvao i Šibenik. Iz tjedna u tjedan ponavljamo kako ovaj Hajduk nema kvalitetu i jako se muči protiv imalo čvršćeg i organiziranijeg protivnika. Tako je bilo i večeras, a vjerojatno će biti i u nedjelju protiv Gorice. Pogotovo ako Caktaš i Tudor otpadnu iz konkurencije zbog ozljeda koje su zaradili na Šubićevcu.

Uvertiru u dvoboj opet su imali navijači, no policija je ovoga puta spriječila fizički sukob, i uz po par Funcuta i Torcidaša, uhitila i dvadesetak BBB!? Nekako mi je teško zamislivo da su BBB-i potegli u Šibenik na zadnje kupanje u ovoj sezoni, a još teže da su došli u miru pogledati vrhunski nogomet. Očito su došli pomoći Funcutima da se osvete za prošlogodišnji napad Torcide u centru Šibenika, dakle na sceni je nastavak radikalizacije i nasilja, koji ne vode ničemu dobrome.

Vatreno je bilo i na tribinama, i ovoga puta gledatelji su izašli iz okvira prihvatljivog ponašanja. Ne samo zbog baklji u terenu Torcide, ne samo zbog toga jer su Funcuti pogodili Juranovića upaljačem u glavu, nego i zbog toga jer je jedan dio gledatelja iza klupa ružno vrijeđao trenera Hajduka Zorana Vulića, koji nijednom svojom gestom ili izjavom to nije zaslužio.

Uoči i nakon susreta uvijek korektni Vulić pohvalio je Šibenik i zaželio mu povratak u društvo najboljih, i nije zaslužio da ga nekolicina bolesnih umova u više navrata naziva, ni manje ni više, nego Hitlerom!?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu