Obavijesti

Sport

Komentari 161

Jakoliš i Livaja doveli Hajduk korak bliže do nastupa u Europi

Jakoliš i Livaja doveli Hajduk korak bliže do nastupa u Europi

Šibenik je u prvim minutama utakmice bio bolja momčad, a odličnu je priliku glavom imao Deni Jurić. Ipak, ubrzo se i Hajduk probudio, a naposljetku su 'bili' svoje šanse realizirali

Nogometaši Hajduka ostali su u igri za plasman u Europu nakon što su u susretu 35. kola Prve HNL na gostovanju pobijedili Šibenik sa 2-0.

Pobjedu Splićanima donijeli su Marko Livaja (57) i Marin Jakoliš (71).

Hajduk je kolo prije kraja ostao na petom mjestu, no ima samo bod manje od Rijeke, dok trećeplasirana Gorica ima dva boda više, ali i susret manje s Dinamom.

Splićani će u posljednjem kolu dočekati Lokomotivu, dok će Rijeka i Gorica međusobno odmjeriti snage.

Šibenik, koji je bezbrižan na šestom mjestu, je prvi zaprijetio. U trećoj minuti sa 20-tak metara je pucao Sahiti, ali je pucao pored gola. U osmoj minuti udarac je okušao i Deni Jurić, ali niti on nije bio precizan.

Hajduk je prvu priliku imao u 14. minuti. Vušković je imao slobodnjak sa 20-ak metara, ali je i on loše pucao.

Gosti su u 29. minuti imali sjajnu priliku. Fossati je poslao dugačku loptu prema Livaji, međutim napadač Hajduka nije najbolje reagirao. Samo tri minute kasnije Šibenik je imao zicer. Suad Sahiti je izbio sam pred Kalinića i zaobišao ga, a  onda iz teškog kuta umjesto praznoga gola pogodio vratnicu.

Pogodak smo napokon vidjeli u 57. minuti, Biuk je ubacio iz kornera, a Livaja glavom zabio za vodstvo Bijelih. Šibenik je bio blizu izjednačenja u 67. minuti, kada je s ruba kaznenog prostora pucao Alvaro Martin, no Kalinić je odbio u korner.

Korak bliže pobjedi Hajduk je stigao u 71. minuti povećavši prednost na 2-0. Jurić je sjajno proigrao Jakoliša koji je izašao sam pred Rogića i zabio za 2-0.

U prvom nedjeljnom susretu Rijeka je na gostovanju pobijedila Varaždin sa 3-2 načinivši korak bliže prema plasmanu u Europu, dok je Varaždin sve bliže padu u niži rang natjecanja.

Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava. Domaćinu su trebali bodovi kako bi se udaljili s dna ligaške ljestvice, dok je Rijeka trebala pobjedu kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Varaždin bi pobjedom preskočio Istru 1961 i Lokomotivu te se izjednačio sa Slaven Belupom uoči posljednjih 90 minuta sezone. S druge strane Rijeka je lovila pobjedu kojom bi se približila Gorici na bod zaostatka, ali i pobjegla Hajduku na +4.

Poveo je domaćin, ali na koncu su ipak se radovali gosti.

Domaćin je poveo preko Obregona u 34. minuti, a Rijeka je okrenula rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Menalo (62), Capan (67) i Drmić (79). Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti nakon što je Novoselec smanjio na 3-2.

Večeras se još sastaju Gorica i Dinamo

Na ljestvici vodi Dinamo sa 79 bodova, Osijek ima 74, a Gorica 59 uz susret manje. Rijeka sada ima 58, a Hajduk 57 bodova.

Varaždin je ostao na začelju sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod. Šibenik je šesti sa 35 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL 17.05 , Stadion Šubićevac, Šibenik
Šibenik
0 : 2
Hajduk
Livaja 58' Jakoliš 72'
Sortiranje događaja
90+2'

KRAJ!

90

Igrat će se tri minute nadoknade!

81'

Deni Jurić je dobro pucao, ali blokira mu Stanko Jurić!

72'

GOOOL! Jakoliš! Bivši igrač Šibenika odlično je istrčao kontru, Jurić ga je sjajno proigrao, a onda je Jakoliš izašao sam pred golmana i matirao ga.

67'

Kakva bomba Alvara! S nekih 21-2 metra opalio je na gol, a Kalinić je vrhom prstiju to odbacio u korner!

Komentari 161