Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Siguran sam da će mi zadnja misao u životu biti Thuram...'

'Siguran sam da će mi zadnja misao u životu biti Thuram...'

Šime Vrsaljko vjerojatno nije spreman za svih 90 minuta, ali bi svejedno mogao na desni bok umjesto Jedvaja. Jasno je da će u vezu Brozović umjesto Pašalića, a na krilo Perišić umjesto Brekala. Petković će početi

VIDEO

Jedna “crna mačka” nas je dobro sredila u Portu, zabila nam je četiri komada, a već nas sutra na kultnom Stade de Franceu čeka druga “crna mačka”. Još jedna reprezentacija koju nikad u povijesti nismo uspjeli pobijediti.

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči starta Lige nacija 02:22

S Francuskom je Hrvatska dosad igrala šest puta, omjer je četiri poraza i dva remija. Srušili su nas “tricolori” prvo u polufinalu Mundijala 1998. godine, a onda i u moskovskom finalu Mundijala prije dvije godine. Četvrti put će “kockasti” igrati na Stade de Franceu, tamo imamo dva poraza i remi s Bilićem u prijateljskoj utakmici 2011. godine.

Stadion u predgrađu Pariza sigurno zauvijek pamti i trener svih trenera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Godine prolaze, ali poraz na Stade de Franceu u polufinalu 1998. će me boljeti do kraja života - kaže nam legendarni Ćiro.

Hrvatska je povela, a onda nas je golovima uništio Lilian Thuram. Bili su mu to u 142 nastupa za Francusku jedini golovi. To je bol koja doista ne može proći, Thurama smo svi sanjali.

- Kad budem umirao, zadnja misao u životu bit će mi Thuram. Pomislit ću na njega, to sam siguran - kaže u svom stilu Ćiro, koji se, naravno, osvrnuo i na težak poraz na otvaranju Lige nacija od Portugala.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

- Žalostan sam nakon ovakvog poraza. Pa mi smo imali toliko slabih igrača u toj utakmici. Žao mi je što Dalić nije prepoznao kako Mateo Kovačić loše izgleda na travnjaku. Kovačić me jako iritira, u Chelseaju je kao glavni igrač, a kad igra za reprezentaciju onda je uvijek slab. To mi nije jasno, baš iritiraju njegovi nastupi u reprezentaciji - oštro će Miroslav Blažević.

Francuska je na otvaranju Lige nacija pobijedila Švedsku u gostima 1-0, a Didier Deschamps je najavio promjene u sastavu za Hrvatsku. Možda će neke od najvećih zvijezda dobiti poštedu (Mbappea zasigurno nema zbog pozitivnog nalaza na korona virus), ali Francuska je svejedno veliki favorit u toj utakmici. Koeficijent na prvaka svijeta je 1,60, na remi 4, a na našu pobjedu čak 5,50. I Zlatko Dalić sigurno sprema promjene za ovaj susret.

Jasno je da će u vezu Brozović umjesto Pašalića, a na krilo Perišić umjesto Brekala. Petković bi nakon gola protiv Portugala mogao početi. Dakle, Dalić vjerojatno sprema najmanje tri promjene.

I Kovačiću je jasno je da je bio očajan protiv Portugala, ali izbornik baš i nema nekog izbora za vezni red. Tako da će Mateo vjerojatno igrati u utorak navečer.

Mogući sastav za Francusku

  • Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Brozović, Kovačić - Perišić, Vlašić, Rebić - Petković
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida