Obavijesti

Sport

Komentari 68

De Bruyne zabio za sreću Cityja, Vrsaljko odigrao svih 90 minuta

De Bruyne zabio za sreću Cityja, Vrsaljko odigrao svih 90 minuta
9

Uspjeli su nekako 'probiti' nogometaši Cityja obranu Madriđana, a Šime Vrsaljko dobio je žuti karton u posljednjim trenucima utakmice. 'Klasični' Cholo zakazao je na Etihadu

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na svom stadionu Atletico Madrid sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Pobjedu Manchester Cityju donio je Kevin De Bruyne pogotkom u 70. minuti. Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico, a u zadnjoj minuti je zaradio žuti karton.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno. Tako je i Šime Vrsaljko imao isključivo defenzivnu ulogu u ovoj utakmici. Pep Guardiola, s druge strane, nije srljao. Njegova je momčad kontrolirala posjed i zbivanja na terenu, ali smo u prvom poluvremenu vidjeli malo uzbuđenja.

Statistika je tako pokazala da su vratari Ederson i Jan Oblak bili nezaposleni, jer nije bilo nijednog udarca unutar okvira u prvih 45 minuta. Domaća momčad je dvaput tražila od rumunjskog suca Istvana Kovacsa dosuđivanje kaznenog udarca, ali je on samo odmahnuo rukom na padove Bernarda Silve i Kevina De Bruynea u kaznenom prostoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid

Drugo poluvrijeme je, ipak, bilo nešto sadržajnije, a prvi udarac unutar okvira uputili su gosti. Konačno su uspjeli Atleticovi igrači organizirati pokoji kontranapad, a iz jednog takvog je u 51. minuti priliku za udarac dobio Marcos Llorente. No, lopta je išla ravno u Edersona, a ni udarac nije bio posebno snažan. Nije trebalo čekati dugo ni na prvu intervenciju Jana Oblaka koji se u 55. minuti našao na iskušenju. Slobodan udarac sa 18-19 metara izveo je Kevin De Bruyne i gađao kut koji je pokrivao golman Atletica. Oblak je u padu uspio zaustaviti loptu rukama, a onda je morao intervenirati i nogom kako bi ju izbacio prije nego što je na nju mogao dotrčati Raheem Sterling.

Trostruka zamjena igrača kod gostiju nije donijela formacijsku promjenu, niti je Simeoneova momčad postala opasnija za suparnička vrata. Griezmanna je zamijenio Correa, Llorentea Cunha, a Kokea Rodrigo De Paul. Nakon dva neprecizna udarca glavom, Laportea u 64. i Mahreza u 68. minuti, iz dobrih situacija, te nakon još jednog Sterlingovog pada u kaznenom prostoru, i Pep Guardiola je zaključio da mu treba "svježe krvi" na travnjaku. Sterlinga je zamijenio Gabriel Jesus, umjesto Gündogana ušao je Jack Grealish, a Phil Foden je zauzeo Mahrezovo mjesto.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid

Upravo je 21-godišnji engleski reprezentativac bio ključna figura u pogotku kojim je Manchester City došao do vodstva u 70. minuti. Foden je primio loptu na 20-ak metara od vrata i našao se okružen trojicom gostujućih igrača, ali je sjajnim dodavanjem kroz noge suparničkog braniča izbacio Kevina De Bruynea koji se sjurio u kazneni prostor i iskosa s desne strane pogodio suprotan kut naciljavši točno pokraj Oblakove noge.

Sjajna akcija i sjajna završnica za 30-godišnjeg Belgijca koji je tako na najbolji način obilježio svoj 50. nastup u Ligi prvaka u dresu Manchester Cityja. Dvojac Foden - De Bruyne napravio je pomutnju u Atleticovoj obrani i u 80. minuti. Samo zahvaljujući velikom broju nogu u kaznenom prostoru Atletica, lopta je završila u bloku, a ne u mreži, nakon De Bruyneovog udarca. Foden je u 88. minuti i sam zaprijetio udarcem, ali je i taj pokušaj završio u bloku.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid

Pred kraj utakmice igrači su pomalo počeli gubiti i živce, pretjerali s oštrinom u nekim startovima pa je rumunjski sudac morao nekoliko puta izvaditi žuti karton. U zadnjoj minuti ga je zaradio i Šime Vrsaljko zbog prekršaja na Jacku Grealishu. Hrvatski reprezentativac je svoj obrambeni posao odradio na zavidnoj razini i bez pogrešaka.  Uzvrat u Madridu na rasporedu je 13. travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA 21:00 , ETIHAD, MANCHESTER
Man City
70' De Bruyne
1 : 0
Atletico
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao dvije minute nadoknade.

84'

Zagužvalo je sad ispred Pepa Guardiole nakon što je Vrsaljko faulirao Grealisha, a Correa ga napucao na podu. Bilo je tu naguravanja, došli su stvari smiriti treneri s obje strane, ali na kraju se sve smirilo.

80'

Još jedna velika prilika za City u gostujućem šesnaestercu! Pucao je Kevin De Bruyne kroz šumu nogu, ali blokirali su to na tri metra Madriđani. Još jedan gol odlično bi 'sjeo građanima', a imaju za to 10 minuta.

70' GOL CITY 1-0

Dugo su probijali obranu gostiju 'građani', ali uspjeli su! Asistirao mu je Phil Foden tek što je ušao s klupe, a na pravom je mjestu bio Belgijac za veliko olakšanje na licu Pepa Guardiole!

68'

Izašli su Mahrez, Gundogan i Sterling, a ušli Jesus, Grealish i Foden kod Cityja. U međuvremenu je žuti karton dobio Rodrigo De Paul zbog pretjerane grubosti. 

Komentari 68