Obavijesti

Sport

Komentari 108

Šimić, Stanić i ekipa bili su kod Plenkovića, al’ baš i ne pomaže

Šimić, Stanić i ekipa bili su kod Plenkovića, al’ baš i ne pomaže
1

TKO SE ZADNJI SMIJE... Šuker je uvjeren u pobjedu, ali puno toga ovisit će o tome što će odlučiti HDZ-ov saborski zastupnik Kustić. Odustane li on, to bi mogli biti Šimićevi glasovi...

VIDEO

Kao grom iz vedra neba odjeknula je jučer informacija u nogometnim kuloarima kako su Šimić, Stanić i ekipa nedavno primljeni u posjet kod premijera Andreja Plenkovića, što su mnogi protumačili kao iznenađujuću potporu prvog čovjeka Vlade.

No prema našim spoznajama, Plenković je ekipu primio iz čiste kurtoazije i ponovio kako se nema namjeru, niti se smije, miješati u izbore u HNS-u, da to prepušta “ljudima iz nogometa”.

Prevedeno, odlučit će mreža nogometnih djelatnika u županijskim savezima, na terenu, a tu je Šuker u daleko boljoj poziciji nego oporba. Ta se mreža “plete” desetljećima i nemoguće je tu postići čudo preko noći.

Sasvim u drugi plan, najviše zbog njegove šutnje, pala je moguća kandidatura Marijana Kustića za Šukerova nasljednika. Neslužbeno doznajemo da on nije odustao od kandidature, dapače - računa sa sigurnom podrškom Kulušićevih ljudi u Šibeniku, Markulinovih u Koprivnici te svoje tradicionalne baze, Rijeke, Istre i Like. Navodno ima i podršku iz Varaždina i iz izvora bliskih njemu doznajemo da uopće nije dvojbeno hoće li skupiti dovoljan broj županijskih saveza za kandidaturu, ali je pitanje može li imati dovoljno za pobjedu.

Cijeli je problem u tome što je Kustić HDZ-ov saborski zastupnik i mora prelomiti - napusti li Sabor zbog izbora u HNS-u, a o tome bi trebao odlučiti navodno danas, upušta se u veliki rizik jer bi u slučaju poraza od Šukera ili Šimića izgubio na obje strane, a to je rizik koji nije spreman preuzeti.

Kustić je izuzetno blizak s Rijekinim prvim čovjekom Damirom Miškovićem, pripadnik je Plenkovićeve, proeuropske struje u HDZ-u i, gledajući trenutačno stanje stvari, možda čak ima ozbiljnije šanse nego Dario Šimić, koliko god bivši član “vatrenih” uživao veću podršku običnog puka.

Nevolja za Šimića i ekipu je što obični puk ne bira predsjednika. Bira ga 59 članova skupštine HNS-a, a za pobjedu na izborima potrebno je 30 glasova.

Svaki županijski savez u skupštini ima svog predstavnika, njih je 21. Klubovi Prve HNL daju po dva predstavnika, odnosno imaju dva glasa (ukupno 20). Drugoligaši svi zajedno daju dva člana skupštine, klubovi iz trećih liga trojicu, a niželigaši iz četvrtih, petih i ostalih liga ukupno desetoricu. Još po jednog člana daju sindikat igrača, Udruženje trenera te ženski nogomet.

U utrci, dakle, neće biti mjesta za trojicu. Ili Šimić ili Kustić otpast će jer 15 dana prije izbora neće imati podršku saveza koji ih nominira plus još osam županijskih saveza. Iza Šimića je zasad Split, Kustiću vrlo vjerojatno pripadaju Šibenik, Koprivnica, pa i Varaždin, sigurno Rijeka, Istra i Lika. A ostalo? Većim dijelom - Šukerovo. No hoće li to biti dovoljno za reizbor “brenda”?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani