Obavijesti

Sport

Komentari 2

Simićev otac na humanitarnoj je aukciji sinu kupio Vejićev dres

Simićev otac na humanitarnoj je aukciji sinu kupio Vejićev dres
6

Stefan Simić 20. siječnja slavi rođendan i otac mu je na humanitarnoj aukciji kupio dres koji je Hrvoje Vejić nosio na utakmici povodom 100. rođendana Hajduka. Stefan je igrao na istoj utakmici za Slaviju...

VIDEO

- Dres je rođendanski poklon Stefanu. Toliko ga je želio da sam mu morao ispuniti želju – kazao je Rade Simić, otac Hajdukovog stopera Stefana, koji je na humanitarnoj aukciji udruge Bilo srce ponudio najveći iznos i za 4.800 kuna otkupio dres Hrvoja Vejića iz rođendanske utakmice Hajduka i praške Slavije iz 2011. godine.

Bilo srce

- Taj dres za Stefana ima posebnu vrijednost zbog toga što je i on nastupio na toj utakmici, samo u dresu Slavije. Imao je 16 godina, prije toga mu je umrla majka i za tu je utakmicu oduvijek posebno emotivno vezan. Svoj dres je sačuvao, ali je želio i Hajdukov, no do njega nikako nije uspio doći. Kad je čuo da će dres biti ponuđen na aukciji, odlučio je i sam licitirati, ali anonimno. Licitacija je trajala sinoć do kasno, Stefan je morao na spavanje, pa sam ga prelicitirao i u zadnji čas ponudio veći iznos  preko njegovog prijatelja Lea – otkrio nam je Simić senior, koji je licitirao iz Praga i ujutro sinu otkrio da je ipak dobio dres koji je toliko želio i da mu je to rođendanski poklon.

'Majka mu je umrla pa je imao debi, baš na Poljudu. Plakao je'
'Majka mu je umrla pa je imao debi, baš na Poljudu. Plakao je'

No malo je poznato i da je i sam Hrvoje Vejić, koji je i dao svoj dres na humanitarnu aukciju, sudjelovao u licitaciji jer ga je namjeravao sam otkupiti. No kad je preko zajedničkih prijatelja čuo da Simići jako žele upravo njegov dres i zašto, odustao je od licitacije i prepustio im ga.

- Stefan je jako dobar momak i igrač i što je najvažnije pravi je hajdukovac, i drago mi je da je dres završio baš kod njega. Kad sam čuo koliko ga želi, nije bilo dileme, a da sam to znao 2011. godine, dao bih mu ga odmah nakon utakmice – kazao nam je Vejić i dodao:

- Drago mi je da se skupio novac za potrebite, to je u ovoj priči najvažnije. A ja ću uspomenu na Hajduk zauvijek čuvati u srcu, dres je i onako stajao u ormaru. Kad je tako, bolje da je završio kod Stefana kao rođendanski poklon. Eto, i ja mu želim sretan rođendan.

Za one koji ne znaju, Stefan Simić odrastao je u Pragu gdje je počeo igrati za Slaviju, a sa 16 godina zaigrao je protiv Hajduka na Poljudu u utakmici u kojoj je Hajduk proslavio 100. rođendan. Kao mladi reprezentativac Češke trebao je doći u Hajduk i u zimu 2016., štoviše, već je stigao na posudbu iz Milana na Poljud, no istoga dana u susretu s Empolijem ozlijedio se stoper Alex pa je Simića tadašnji trener Milana Siniša Mihajlović povukao s već dogovorene posudbe.

Drugi put trebao je Simić u Hajduk u ljeto 2018. no dogovor nije postignut pa je odradio posudbu u Frosinoneu, gdje je dočekao istek ugovora. No kad nešto jako želiš, kao što je Simić želio u Hajduk, padaju sve prepreke, pa je tako došao iz trećeg pokušaja. Simić ima hrvatsko i češko državljanstvo, rodio se u Pragu gdje mu je otac Rade dobio posao, nogomet je počeo igrati u Slaviji, gdje su ga snimili scouti Milana i kao kapetana mlade reprezentacije Češke doveli u svoje redove.

- Kao mali zavolio sam Hajduk jer sam svako ljeto dolazio na Brač, a od obiteljskog prijatelja dobio sam na poklon dres Stipe Pletikose koji i danas čuvam – kazao je Stefan po dolasku u Split.

- Imao sam veliku želju doći na posudbu u Hajduk, nadao sam se do posljednjeg trenutka, no na žalost, čelnici Milana očito smatraju kako sam im potreban, tako da me nisu pustili. Nadao sam se da ću debitirati u 'bilom' dresu na 105. rođendan Hajduka, kao što sam zaigrao za Hajdukov 100. rođendan u dresu Slavije.

- Bilo je to nezaboravno iskustvo, spektakl koji ću pamtiti dok sam živ. Na žalost, želja mi se nije ispunila. Hajduk živi vječno, valjda će se i meni jednom ukazati prilika da zaigram za Hajduk – kazao je tada Simić, a da ni sam nije bio svjestan koliko brzo će mu se želja ostvariti.

Simić uplatio donaciju Supetru za borbu protiv korona virusa
Simić uplatio donaciju Supetru za borbu protiv korona virusa

Kako je rano ostao bez majke, Stefanu je otac najveća potpora, ali i najveći kritičar, priznao nem je jednom zgodom. Obojici je jako teško palo to što ga Igor Tudor nije imao u kombinacijama, no nisu se bili spremni predati. Stefan zbog želje da dokaže kako mu je mjesto u Hajduku, a otac zbog podrške sinu. Kod Bore Primorca Stefan je opet u konkurenciji, nada se da će postati standardan i u narednom razdoblju izboriti mjesto u reprezentaciji Češke za Euro. Sudjelovao je i ranije Stefan u humanitarnim akcijama, početkom prošle godine uplatio donaciju gradu Supetru za borbu protiv pandemije korone....

Bilo srce

A dres? Dres će u okvir pa na zid, uz dres Slavije s iste utakmice. Kao dva podsjetnika na klubove koji su mu obilježili karijeru. Slavija u kojoj je ponikao i Hajduk za koji navija od djetinjstva..

- To je najmanje što sam mogao napraviti za njega – zaključio je Stefanov otac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida