Sport

Komentari 87

Siniša se slomio: Ne želim više u bolnicu, želim osjećati život

Siniša se slomio: Ne želim više u bolnicu, želim osjećati život

Uzimam 19 tableta dnevno od osam ujutro do ponoći jer mi je cilj izaći iz bolnice. Postavljao sam sebi minimalne ciljeve i govorio: "Nije još gotovo, ali barem sam izašao iz je*ene bolnice...", rekao je Mihajlović

Trener Bologne Siniša Mihajlović (50) u petak je održao konferenciju za medije u kojoj je otvoreno govorio o opakoj bolesti kroz koju je prolazio, leukemiji. Bivšem nogometnom reprezentativcu Jugoslavije, rođenom Vukovarcu, stanje je sad dobro nakon višemjesečne terapije i nada se da će tako i ostati.

- Četiri su teška mjeseca iza mene. Odradio sam kemoterapije i karakterom izgurao sve to. Da nije bilo svih tih ljudi, ne bih sad bio ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja je sa mnom prolazila kroz taj strašan period - govorio je, između ostalog Mihajlović, poimence zahvalio liječnicima pa pustio suzu:

- Oprostite, emocije su me obuzele. Oprostite što plačem. Nitko od njih ne zna kako se suočiti s ovakvom borbom protiv teške bolesti. Zadnji put plakao sam 13. lipnja kad sam priopćio da sam bolestan. Pronašao sam neke anđele čuvare koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji i bez njih ne bih uspio.

Bez obzira na tešku bolest, nije razmišljao odustati.

- Morate biti jaki i zaplakati ako treba. To je bolest koju morate izgurati do kraja, nema natrag. Za sve ovo morate imati jaku glavu. Izlazio sam i na teren, to mi je davao snagu iako sam imao osjećaj slabosti. Svako jutro moram piti veliku količinu lijekova, ali to je cijena zdravlja.

Izgubio je osjet okusa.

- Dobivao sam hranu kroz vene, imao sam problema... Uvijek sam bio nestrpljiv prije ulaska u bolnicu, ali sad sam shvatio da je strpljenje velika vrlina. Svaki dan trudim se udahnuti novi život - govorio je Mihajlović kroz suze i dodao:

- Ne želim da se više priča o Mihajloviću koji boluje od leukemije, nego o Mihajloviću koji je trener Bologne. Ne želim se vraćati u bolnicu, želim osjećati život. Hoću se buditi kod kuće, razmišljati o pozitivnim stvarima.

Bolest ga je strašno iscrpila.

- Prvi sam put izgubio 13 kilograma, a sad devet. Uzimam 19 tableta dnevno od osam ujutro do ponoći jer mi je cilj izaći iz bolnice. Postavljao sam sebi minimalne ciljeve i govorio: "Nije još gotovo, ali barem sam izašao iz je*ene bolnice...".

Liječnik Michele Calvo objasnio je kako su rezultati nakon prvog ciklusa terapije bili jako pozitivni i da su nastavili i u drugom ciklusu istim lijekovima i metodama uz transplantaciju koštane srži.

- Polako će nastupiti povratak u normalan život, prvih 100 dana je najosjetljivije.

Konferenciju za medije prekinuli su igrači Bologne koji su pružili podršku treneru tijekom teškog razdoblja nakon kojega će se, vjerujemo, vratiti još jači.

Najčitaniji članci