Sport

Komentari 22

Sinkovići: Dobro jutro Hrvatska, mi smo u finalu! Kalkulirali smo i čuvali se, ali sutra toga nema

Sinkovići: Dobro jutro Hrvatska, mi smo u finalu! Kalkulirali smo i čuvali se, ali sutra toga nema

Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, valovi su bacali, suparnicima su ispadala vesla, ali dobro smo odradili, kaže Valent Sinković koji je s bratom Martinom izborio finale dvojca bez kormilara

Pozdrav svijete, dobro jutro Hrvatska! Mi smo u A finalu, napisala su braća Martin i Valent Sinković na Facebooku.

Polufinalnu dionicu od 2000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju po jakom vjetru završili su u vremenu 6:15,63, dovoljno za prvo mjesto u drugoj kvalifikacijskoj skupini i sporije od Rumunja i Danaca iz prve. No ne sumnjamo kako još nisu pokazali sve što mogu i kako će u finalu biti pravi.

- Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali unatoč svemu dobro smo odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja, tako da smo jako sretni. Bacalo nas je s boka i zbog tih vaslova bilo je dosta iznenađenja - rekao je Valent Sinković.

POGLEDAJTE VIDEO:

U finale su se kvalificirali i Srbi, Kanađani i Španjolci. Na rasporedu je već u četvrtak u 2.18 po hrvatskom vremenu.

- Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200-300 metara sve smo imali pod kontrolom. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Kalkulirali smo, ali sutra toga nema. Zadovoljni smo utrkom i jedva čekamo sutrašnji finale - kazao je Martin Sinković.

Iznenadio ih je rezultat Australaca koji su podbacili završivši četvrti u prvoj skupini.

- Stvarno je bilo zanimljivih razultata. U prvoj grupi bilo je neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka. Iznenađujuće je da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su "uhvatili raka" (ispalo im je veslo) i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja - kaže Valent Sinković.

Na kraju su braća zaključila:

- Mi jedini u finalu imamo što izgubiti, ali ako odvozimo svoje, to će biti to.

POGLEDAJTE VIDEO: