Obavijesti

Sport

Komentari 53

Hrvati dominantni u Serie A: Gol Kalinića, Posavec naj-igrač

Hrvati dominantni u Serie A: Gol Kalinića, Posavec naj-igrač
1

Nikola Kalinić asisitirao je i zabio u remiju s Jurićevom Genoom dok je Milan Badelj dobio sat vremena prije nego je zamijenjen. Mario Mandžukić prijetio je cijelu utakmicu na gostovanju kod Sassuola

VIDEO

Aktivan dan za hrvatske nogometaše! Nikola Kalinić asisitirao je i zabio u pobjedi nad Jurićevom Genoom dok je Milan Badelj dobio sat vremena prije nego je zamijenjen. Mario Mandžukić prijetio je cijelu utakmicu na gostovanju kod Sassuola, Marko Pjaca dobio je zadnjih 15-ak minuta, Mario Pašalić odigrao je cijeli susret za Milan, Ante Budimir bio je na klupi Sampdorije, kao i Stipe Perica u Udineseu. Serie A - hram hrvatskih nogometaša.

Fiorentina je u dramatičnoj utakmici remizirala s Genoom 3-3 premda je imala sigurnu prednost od 2-0. Mrežu Genoe načeo je Iličić (17'), a na 2-0 povisio je Chiesa na asistenciju Kalinića. Momčad Ivana Jurića vratila se u život preko Simeonea (57') i Hiljemarka (59'), a oba puta je asistirao Adel Taarabt. U 62. minuti ukazao se sjajni Kalinić, koji vraća prednost Fiorentini da bi Giovanni Simeone, sin Diega Simeonea, postavio konačnih 3-3 iz penala u 86. minuti.

Mario Mandžukić odigrao je odličnu utakmicu protiv Sassuola samo je nedostajao taj gol da u potpunosti okruni susret. Mandžo je, kao i obično, trčao u oba smjera i doprinosio momčadi, a imao je i nekoliko sjajnih prilika za gol. Čini se kako se odlično uklopio Allegrijev plan u kojem ga koristi na lijevom krilu (to je igrao i u Dinamu). Mandžo je prijetio cijeli susret i prava je šteta što nije uspio zabiti. Marko Pjaca dobio je posljednjih 15-ak minuta. Higuain je zabio za vodstvo u 9. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Khedira u 25.

Zanimljivo je bilo i na utakmicama Udinesea i Milana te Sampdorije i Rome. Oba favorita su pokleknula i izgubila. Mario Pašalić je u porazu od Udinesea odigrao svih 90 minuta, a imao je i nekoliko dobrih prilika za gol. Međutim, bivši igrač Hajduka i Monaca nije uspio zatresti mrežu. Prvi gol na utakmici djelo je Bonaventure (8'), a na 1-1 izjednačio je Thereau (31'). Bonaventura je zbog ozljede morao napustiti igru u 27. minuti, a priliku je dobio Gerard Deloufeu. Konačnih 2-1 postavio je De Paul u 73. minuti.

Sampdoria je šokirala Rimljane! Roma je dva puta vodila, a na kraju izgubila. Nevjerojatnu utakmicu odigrali su izabranici Marca Giampaola i na kraju došli do zaslužene pobjede nad sastavom Lucijana Spalettija. Juventus je tako, vrlo vjerojatno, osvojio još jedan scudetto u nizu pokazavši da nema pravu konkurenciju u Italiji.

Već u 5. minuti Bruno Peres zabio je za vodstvo Rimljana da bi Praet izjednačio u 21. Edin Džeko je u 66. ponovo vratio prednost Romi, a u 71. ponovo je bilo izjednačeno. Strijelac je bio Schick. No, radost Đenovljana dvije minute kasnije bila je još veća jer je Luis Muriel šokirao Romu i zabio za konačnih 3-2.

Napoli i Palermo su odigrali 1-1, a najbolji igrač utakmice bio je gostujući vratar Josip Posavec.

Bivši vratar zaprešićkog Intera poklonio je domaćinu pogodak, ali je tijekom utakmice imao desetak sjajnih obrana i spasio je goste novog poraza. Da nije načinio veliku pogrešku, njegov nastup bio bi za čistu desetku.

Palermo je poveo već u šestoj minuti golom makedonskog reprezentativca Ilije Nestorovskog. Andrea Rispoli je sjajno ubacio, a još jedan bivši igrač zaprešićkog Intera glavom je zabio svoj osmi gol otkako je prošlog ljeta preselio u Italiju.

Ostatak vremena igralo se praktički na jedan gol. Napoli je pritiskao, a gosti se sjajno branili. 'Posavec je radio čuda, no nažalost u 66. minuti je načinio veliku pogrešku i poklonio je Napoliju izjednačenje. Dries Mertens je pucao s ruba kaznenog prostora, a Posavcu je lopta kroz ruke i noge ušla u gol.

U posljednjih 20 minuta Napoli je jurnuo po pobjedu, ali se Posavec s tri nove sjajne obrane barem malo iskupio za veliku pogrešku. Gosti su od 89. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Edoardo Goldaniga.

Ivan Strinić zbog ozljede nije nastupio za Napoli, dok Marko Rog nije ulazio u igru.

Od ostalih utakmica Torino i Atalanta odigrali su 1-1, Cagliari i Bologna također 1-1, a Crotone je razbio Empoli 4-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi