Obavijesti

Sport

Komentari 37

Sjajan start Eura: Desetkovane Hrvatice srušile su Mađarsku!

Sjajan start Eura: Desetkovane Hrvatice srušile su Mađarsku!
1

Bez pomoći glavnih igračica hrvatske rukometašice ostvarile su uvodnu pobjedu na EP-u u Srbiji. Golom u zadnjim sekundama slavile su protiv Mađarske 28-27

VIDEO

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na najbolji je način otvorila Europsko prvenstvo u Srbiji. Desetkovane Hrvatice, koje su došle na Euro bez prve sedmorke s Olimpijskih igara, u 1. kolu skupine C svladale su Mađarsku 28-27 (15-14).

Kao što i rezultat sugerira pobjedu su ostvarile u tijesnoj završnici samo par sekundi prije kraja. Izabranice Vladimira Canjuge slavile su na nevjerojatan način golom Anete Peraice, koja je s desne strane pucala po golu Eve Kiss, ali indisponirana golmanica unatoč obrani odbila je loptu u svoju mrežu.

Do neizvjesne završnice nije trebalo doći, ali Hrvatska se opustila nakon sjajne serije u kojoj je došla do 21-16. To opuštanje iskoristila je Mađarska je izjednačila na 26-26, no Hrvatice ponovno vraćaju vodstvo. Görbitz izjednačuje na 27-27 iz sedmerca, a onda Peraica u trileru zabija za konačnu pobjedu.

- Presretan sam, čestitam curama na pobjedi. Momčad se značajno promijenila u odnosu na Olimpijske igre u Londonu, ali smo dokazali da smo još uvijek u mogućnosti igrati dobar rukomet. Obrana je bila ključ našeg uspjeha - rekao je nakon susreta izbornik Vladimir Canjuga.

Najefikasnija Hrvatica bila je Maja Zebić s 9 golova, dok su Elez i Gaće zabile po 4. Kod Mađarske najviše golova zabila je Görbicz, njih 7.

U drugoj utakmici u skupini C Španjolske su svladale Njemačku 23-20, a Španjolke su sljedeći protivnik Hrvatske u srijedu u 18.15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić