Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sjajan uspjeh: Parlov Koštro i Bjeljac fantastične u maratonu

Sjajan uspjeh: Parlov Koštro i Bjeljac fantastične u maratonu

Matea je u drugom dijelu utrke bila sjajna. U jednom trenutku probila se do 18. mjesta, a na koncu je završila maraton na 21. mjestu s rezultatom 2:33.18, dok je Bjeljac zauzela 53. mjesto

VIDEO

Kenijka Peres Jepchirchir osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u maratonu koji je održan u Sapporu, dok je od dvije hrvatske predstavnice Matea Parlov Koštro zauzela 21., a Bojana Bjeljac 53. mjesto. To je sjajan, gotovo nevjerojatan uspjeh hrvatskih atletičarki, koje su na najvećoj mogućoj smotri ostvarile iznimno visoke plasmane.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica osvojila srebro

Pokretanje videa...

Hrvatica koja je osvojila srebro: 'Uzor mi je rođak Mate Parlov, a skoro sam odustala od atletike' 00:59

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je pomaknuti maratonske i hodačke utrke iz Tokija u sjeverniji Sapporo kako bi se izbjegle ljetne vrućine u glavnom japanskom gradu. No, u petak je u Sapporu izmjerena temperatura od 35 stupnjeva Celzijusa, ista kao i u Tokiju.

Zbog toga je start subotnjeg maratona bio u 6.00 sati po lokalnom vremenu kako bi se izbjegle ljetne vrućine. Međutim, start maratona bio je pod 25 stupnjeva i 84% vlage. Dva sata kasnije, u osam sati, već je bilo 29 stupnjeva s 69% vlage.

U Šibeniku održane utrke "Šibenskih deset" i "Draženova četvorka" Zagreb: 70. memorijal Borisa Hanžekovića, 3000m, žene

Na startu se pojavilo 88 djevojaka među kojima i dvije hrvatske predstavnice, Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac.

Staza je bila kružna i trčala su se tri kruga, 22km, 10km i 10km.

Bjeljac je s rezultatom 2:27:42 iz Valencije 2019. imala 47. prijavljeni rezultat, a Matea Parlov-Koštro s 2:28:52, također iz Valencije, ali iz 2020. 72. rezultat među 88 djevojaka. Dodajmo kako je olimpijska norma bila je 2:29:30.

Bjeljac je bolje krenula i do polovice staze je bila ispred Parlov Koštro, a obje su bile između 40. i 50. pozicije. No, Matea je u drugom dijelu utrke bila sjajna. U jednom trenutku probila se do 18. mjesta, a na koncu je završila maraton na 21. mjestu s rezultatom 2:33.18, dok je Bjeljac zauzela 53. mjesto s vremenom 2:39.32.

Zagreb: U hotelu Westin održano predstavljanje projekta Glas žena u sportu

Zlato je osvojila Kenijka Peres Jepchirchir s rezultatom 2:27.20, 16 sekundi ispred sunarodnjakinje Brigid Kosgei, dok je treća bila Amerikanka Molly Seidel sa 26 sekundi zaostatka.

Za odličje se sve do četiri kilometara prije cilja borila i Izraelka Lonah Chemta Salpeter, ali je na 38 km "puknula". Na koncu je nekako završila utrku na 66. mjestu.

Medalji se nadala i svjetska prvakinja iz Dohe Kenija Ruth Chepngetich no ona je odustala nakon 33 km.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda