Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajna Govorčinović u finalu kajaka, Kolak nije uspjela

Sjajna Govorčinović u finalu kajaka, Kolak nije uspjela

Kolak je nastupila u drugoj kvalifikacijskoj skupini i imala samo jedan ispravan hitac (57,31 metara) kojim je bila vodeća nakon prve serije. No, nakon toga ju je prestiglo šest bacačica

VIDEO

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. i hrvatska rekorderka Sara Kolak nije se uspjela kvalificirati za finale ove discipline na Europskom prvenstvu u Münchenu.

Kolak je nastupila u drugoj kvalifikacijskoj skupini i imala samo jedan ispravan hitac (57,31 metara) kojim je bila vodeća nakon prve serije. No, nakon toga ju je prestiglo šest bacačica i tako je 27-godišnjakinja iz Ludbrega ostala bez nastupa u finalu od kojeg ju je dijelilo samo devet centimetara.

Međunarodni atletski miting, 71. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja, žene

Rezultat iz kvalifikacija je za više od 11 metara lošiji od njenog najboljeg rezultata i hrvatskog rekorda (68,43) postignutog prije pet godina, a više od pet metara je podbacila u odnosu na najbolji rezultat u ovoj sezoni (62,62 m).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo su dvije kopljašice u kvalifikacijama prebacile kvalifikacijsku normu koja je bila postavljena na 61 metar, a to su bile Litavka Liveta Jasiunaite (61,85) i Grkinja Elina Tzengko (61,28).

Tokio: Sara Kolak bez ispravnog hitca završila svoj nastup na OI

Finalno nadmetanje kopljašica na rasporedu je u subotu, 20. kolovoza, od 20.25 sati.  

Najbolja hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović plasirala se u četvrtak u finale utrke jednosjeda na 1000 metara na Europskom prvenstvu kojem je domaćin Muenchen.

Brončana u ovoj disciplini sa Svjetskog prvenstva u Halifaxu te osvajačica srebra na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, bila je treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 4:07.033 minuta.

Tokio: Anamaria Govorčinović u kvalifikacijskoj utrci K-1 500m sprint

Brže od hrvatske reprezentativke bile su Španjolka Isabel Contreras (4:00.471) i Poljakinja Justyna Iskrzycka (4:02.926).

Prve tri kajakšice iz dvije kvalifikacijske skupine su izborile izravan nastup u finalu koje je na rasporedu u nedjelju, 21. kolovoza.

Pred Anamarijom Govorčinović je u četvrtak još jedan nastup, u kvalifikacijama na 500 m, u disciplini u kojoj je prije 12 dana u Halifaxu osvojila naslov svjetske doprvakinje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka