Sport

Komentari 0

Sjajna Miočić novom broncom zaključila Europsko prvenstvo!

Sjajna Miočić novom broncom zaključila Europsko prvenstvo!

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje. Nakon Tihee Topolovec, drugu broncu je osvojila Zrinka Miočić (preko 78 kg)

Prvi i posljednji dan ovogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u Rusiji, donijeli su po jednu brončanu medalju za Hrvatsku. Nakon Tihee Topolovec, do trećeg mjesta na prvenstvu je stigla i Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kg.

Zrinka, rođena u Rtini, je na početku Eura svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž. Tamo je Miočić svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove i veliko slavlje za hrvatsku reprezentaciju!

Blizu je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto. Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila 7. mjesto. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz.

Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg). Uz dvije bronce i jedno polufinale, hrvatska reprezentacija se vraća iz Iževskog u pozitivnom tonu i s potvrdom kako hrvatski judo ima svjetlu budućnost.

Najčitaniji članci