Sport

Komentari 0

Sjajna Nikolina Ćaćić osigurala Hrvatskoj prvu medalju na EP-u

Sjajna Nikolina Ćaćić osigurala Hrvatskoj prvu medalju na EP-u

Nikolina je bila doprvakinja svijeta i Europe u mlađim seniorkama i već impresivnoj kolekciji dodala je još jednu veliku medalju, a u polufinalu Europskog prvenstva U-22 u Poreču borit će se u nedjelju protiv Ukrajinke Novosad

Nikolina Ćaćić, olimpijka i najbolja hrvatska boksačica, osigurala je plasmanom u polufinale prvo hrvatsko odličje na Europskom boksačkom prvenstvu do 22 godine u Poreču.

Nikolina Ćaćić, koja je sa samo 21. godinom već ostvarila povijesne dosege, donijela prve medalje hrvatskom ženskom boksu i plasirala se kao prva Hrvatica u povijesti na Olimpijske igre, u četvrtfinalnoj borbi kategorije do 52 kg podijeljenom odlukom u dramatičnom meču sa 3-2 pobijedila Irkinju Dainu Marie Moorehouse, trostruku europsku i svjetsku prvakinju u mlađim kategorijama.

Nikolina je bila doprvakinja svijeta i Europe u mlađim seniorkama i već impresivnoj kolekciji dodala je još jednu veliku medalju, a u polufinalu Europskog prvenstva U-22 u Poreču borit će se u nedjelju, 20. ožujka protiv Ukrajinke Sabine Novosad.

Druga hrvatska predstavnica u četvrtfinalu, cura iz Dubrave i članica Pitbulla Split Ana Stojanović u debitantskom je nastupu na Europskom prvenstvu u kategoriji do 63 kg izgubila nakon velike borbe s Finkinjom Naiimom Bulhan.

Ana Stojanović, bivša tekvondoašica i kick-boksačica, koja ima kratki boksački staž i premalo mečeva na međunarodnoj razini, odlučno se suprostavila odličnoj finskoj boksačici.

U subotu, 19. ožujka u Poreču trojica Hrvata borit će se u bobama za medalje u četvrtfinalu.

Najčitaniji članci