Obavijesti

Sport

Komentari 91

Hrvatska dočekala tenisače!

Hrvatska dočekala tenisače!

Hrvatski sportaši završili su s nastupima devetog dana Olimpijskih igara. Sandra Perković izborila je finale diska, no to nije uspjela napraviti i Snježana Pejčić. Vaterpolisti su pobijedili Srbiju, a jedriličari ostali bez izgleda za medalju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
PRATITE UŽIVO DOČEK TENISAČA
BRAZIL I MEKSIKO U POLUFINALU

U polufinalu turnira nogometaša na Olimpijskim igrama u Tokiju igrat će Japan - Španjolska i Brazil - Meksiko.

Olimpijski prvak iz Rio de Janeira otprije pet godina Brazil u polufinale se plasirao minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Egipta, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Matheus Cunha u 37. minuti.

Najviše pogodaka postignuto je u susretu Meksika i Južne Koreje koji je okončan pobjedom Meksikanaca od 6-3 (1-0). Povela je Južna Koreja golom Dongyeonga Leea u 10. minuti, no samo dvije minute potom Henry Martin je poravnao na 1-1, da bi Luis Romo u 30. i Sebastian Cordova u 39. s bijele točke već do poluvremena doveli Meksiko do prednosti od 3-1. Lee je svojim drugim golom u 51. minuti smanjio na 3-2, ali su Martin u 54. i Cordova u 63. svojim drugim golovima na dvoboju odveli Meksiko do 5-2 i praktički riješili pitanje pobjednika. Do kraja dvoboja još je Eduardo Aguirre u 84. pogodio za 6-2 da bi Uijo Hwang u prvoj minuti sudačke nadoknade smanjio na konačnih 6-3.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 3. kolovoza.

BENČIĆ ZLATNA

Švicarska tenisačica Belinda Benčić (24) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u Tokiju, ona je u finalu nakon dva i pol sata svladala Čehinju Marketu Vondroušovu (22) sa 7-5, 2-6, 6-3.

Nekad najbolja juniorka svijeta, Benčić je tijekom dosadašnje karijere osvojila četiri WTA naslova, dok joj je najbolji rezultat na nekom "grand slam" turniru bilo polufinale US Opena iz 2019. godine. No, u Tokiju je u proteklih tjedan dana u odličnoj formi o čemu svjedoči i podatak kako će u nedjelju imati priliku osvojiti još jedno zlato jer će s Viktorijom Golubić igrati i u finalu ženskih parova, a s druge strane mreže ponovno će joj biti suparnice iz Češke, prve nositeljice turnira Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova.

U slučaju pobjede švicarskog para, Benčić će ponoviti uspjeh Amerikanke Serene Williams koja je u Londonu 2012. osvojila zlato i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

ČUDESNA THOMPSON

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah (29) obranila je naslov olimpijske pobjednice u utrci na 100 metara na OI u Tokiju, ona je u finalu trčala drugi najbolji rezultat svih vremena sa 10.61 sekundi.

Thompson-Herah je prije pet godina u Rio de Janeiru osvojila zlata i na 100m i na 200m, a da je u Tokio došla u još boljoj formi pokazala je već u prvoj disciplini u kojoj je nastupila.

U finalu je slavila sa 13 stotinki boljim vremenom od svoje iskusne sunarodnjakinje Shelly-Ann Fraser-Pryce (34), zlatne na 100m iz Pekinga 2008. te Londona 2012., dok je i brončano odličje otišlo u Jamajku zahvaljujući Shericki Jackson koja je u finalu trčala 10.76.

Vrijeme Thompson-Herah je drugi najbolji rezultat svih vremena na 100 metara, brže je trčala samo Amerikanka Florence Griffith-Joyner, 10.49 u srpnju 1988., a Jamajčanka je ujedno za jednu stotinku srušila i olimpijski rekord Griffith-Joyner postavljen također 1988. godine u Seulu.

Kolika je bila dominacija jamajčanskih sprinterica u finalu pokazuje i podatak kako je četvrta Bjelokošćanka Marie-Josee Ta Lou za trećom Jackson zaostala 15 stotinki.

ŠPANJOLCI U POLUFINALU

Španjolski nogometaši, favoriti za zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, provukli su se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalnom dvoboju reprezentaciju Obale Bjelokosti s 5-2 (2-2, 1-1), ali tek u produžetku.

Afrička reprezentacija je povela pogotkom Baillyja u 10. minuti, a u 30. minuti je izjednačio Dani Olmo. Sve do prve minute sučevog dodatka u drugom dijelu nije bilo pogodaka, kad je mrežu zatresao Gradel i doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo 2-1. Međutim, dvije minute poslije je izjednačio Rafa Mir, nakon velike pogreške bjelokošćanskih braniča.

Tako je utakmica otišla u produžetak u kojem je Oyarzabal u 98. minuti realizirao opravdano dosuđen kazneni udarac za Španjolce, a Rafa Mir potvrdio plasman "Furije" u polufinale s još dva pogotka (117. i 120.+1) i tako došao do 'hat-tricka'.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv Japana. Reprezentacija domaćina je plasman u polufinale izborila boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Novog Zelanda (4-2), nakon što je nakon 90 minuta osnovnog dijela te 30 minuta produžetka rezultat bio 0-0.

Sva četvorica japanskih izvođača bili su precizni, a vratar Tani je obranio udarac Cacacea, dok je Clayton Lewis prebacio vrata.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 3. kolovoza.

Drugi polufinalni par činit će pobjednici četvrtfinalnih dvoboja Brazil - Egipat i Južna Koreja - Meksiko.

Komentari 91