Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sjajni Split srušio jaku Megu! Briljantni Ukić utrpao 29 koševa

Sjajni Split srušio jaku Megu! Briljantni Ukić utrpao 29 koševa

Košarkaši Splita došli su do sedme pobjede u ovosezonskoj ABA ligi, a najzaslužniji za to je bio je veteran Roko Ukić koji je zabio 29 koševa i to za samo 24 minute igre...

VIDEO

KK Split je ove sezone na konopcima držao Crvenu zvezdu, nesretno gubio od FMP-a, Igokee i Krke u završnici. Nije bilo sreće za Splićane u nekim situacijama, ali ovaj put su na Gripama demonstrirali sjajnu košarku i pobijedili Megu (74-65) koja se bori za doigravanje. 

Bio je to napet i težak susret u kojem se Split odvojio tek u posljednjoj četvrtini. Hrvatski klub je imao velikih problema sa skokom i bilo je nemoguće zaustaviti nevjerojatnog Filipa Petruševa. No ovaj put je presudio sjajan vanjski šut.

Zagreb: KK Cibona i KK Split u utakmici HT Premijer lige

Pobjednika je odlučio sjajni Roko Leni Ukić koji je u 37. godini odigrao maestralno. Utrpao je 29 koševa uz četiri skoka i to za samo 24 minute igre. Standardno odličan bio je Marko Luković koji je zabio 13, a njegov sunarodnjak Đoković 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod poražene Mege Soccerbet Filip Petrušev je zabio 22 koša uz sedam skokova i četiri asistencije, a goste je već standardno uz njega vukao Marko Simonović koji je zabio 15 uz 11 skokova.

Split i Crvena zvezda sastali se u 20. kolu ABA lige

Split je došao do važne pobjede kojom je skočio na 7. mjesto s omjerom od sedam pobjeda i 15 poraza. Glavni cilj je što prije osigurati ostanak u ABA ligi, no glavni konkurenti FMP, Zadar i Borac imaju čak tri utakmice manje pa je pred košarkašima Splita još puno posla. No ovo je sjajan poticaj za nastavak lige te odlična priprema za ono najvažnije što čeka Split ove sezone, a to je borba za naslov prvaka Hrvatske.

Split i Crvena zvezda sastali se u 20. kolu ABA lige

Splićani jako dobro igraju pod novim trenerom Milom Karakašem koji je stigao krajem veljače nakon odlaska Ivice Skelina. Od tada je s klubom odigrao devet utakmica te ostvario čak sedam pobjeda, a ova je bila izrazito važna.

Mega je klub koji se oslanja na vlastiti pogon te na igrače koje dovede poznati menadžer Miško Ražnatović uz minimalna ulaganja. Tijekom godina 'izbacili' su u svijet brojne igrače kao što su Nikola Jokić koji je ponajbolji centar NBA lige, Vlatko Čančar, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, a za njih je igrao čak i Ivica Zubac koji je nakon toga otišao u NBA ligu.

Prethodnih godina borili su se za ostanak, ali nije slučajno što su opet ove sezone iskočili. Tu su sjajni Filip Petrušev i Marko Simonović koji su vukli Megu kroz cijelu sezonu te došli do toga da se bore za doigravanje. No ono je sve dalje.

Mega je doživjela težak poraz u borbi za doigravanje ABA lige koje je u ovome trenutku sve dalje. Srpska momčad drži četvrto mjesto s 14 pobjeda i osam poraza, ali iza njih je Budućnost i Cedevita koje imaju čak tri utakmice manje i bolji omjer. 

Cibona izgubila 

Košarkaši Cibone u susretu su 22. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod FMP-a u Beogradu sa 86-90 (21-23, 24-24, 20-17, 21-26).

Cibona je odličnom serijom 15-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine zaostatak 56-64 pretvorila u prednost 71-64 i držala vodstvo većinom posljednje dionice. No, nakon izgubljene lopte kod prednosti 80-79 na ulasku u posljednju minutu Lazarević je u protunapadu zakucavanjem doveo FMP u prednost, a isti je igrač tricom 28 sekundi prije isteka vremena doveo domaće do prednosti 84-80. Uslijedila je završnica prepuna slobodnih bacanja u kojoj je Cibona šest sekundi prije kraja stigla do napada kod zaostatka 86-88, ali tada je Planinić pogrešno dodao, pa je Lazarević zakucavanjem u posljednjoj sekundi potvrdio pobjedu FMP-a.

Zagreb: 5. kolo ABA lige: KK Cibona - KK Crvena Zvezda

Lazarević je utakmicu završio sa 21 poenom, Filip Čović je dodao 20 za FMP, dok su kod Cibone najefikasniji bili Ivan Novačić sa 19 te Roko Prkačin i Darko Planinić sa po 16 pogodaka.

Cibona je ovom porazom pala na učinak od 7-14, dok je FMP na omjeru 8-12.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe