Sport

Komentari 38

Zubčić će loviti novo postolje u veleslalomu: Sjajna prva vožnja

Zubčić će loviti novo postolje u veleslalomu: Sjajna prva vožnja

Francuz Mathieu Faivre bio je najbrži u prvoj vožnji veleslaloma u Alta Badiji. Čak 13 skijaša naguralo se unutar sekunde, a najbolji hrvatski skijaš će drugu vožnju dočekati na šestom mjestu

Na krilima prvog slalomskog postolja u Val d'Isereu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (28) je pun samopouzdanja i elana stigao u talijansku Alta Badiju gdje ga u samo dva dana očekuju dva veleslaloma. 

Prvi je na rasporedu već danas, a najbolji u prvoj vožnji bio je Francuz Mathieu Faivre s vremenom 1:11.65. Filip Zubčić bio je peti na redu. Na prvom prolaznom vremenu imao je prednost od četiri stotinke, ali uz neke sitne pogreške na sredini staze nakupilo se zaostatka.

Kasnio je 61 stotinku, ali bacio se na glavu u ciljnoj ravnini, potegnuo do kraja i izvukao jako dobar rezultat. U cilj je ušao na drugom mjestu sa zakašnjenjem od 54 stotinke za prvoplasiranim Mathieuom Faivreom. Ipak, pao je na šesto mjesto, no i dalje je u jako dobroj poziciji uoči druge vožnje.

Ski World Cup - Men

Čak 13 skijaša uguralo se unutar sekunde te do dovoljno govori o tome kakva drama će nas čekati u drugom laufu. Filip je prvu vožnju odradio jako dobro bez veće pogreške i osigurao si je borbu za novo postolje. Ovo je itekako nadoknadiv zaostatak, a uz odlično izdanje u drugoj vožnji mogao bi se potući za postolje. 

Druga vožnja je u 13.30. 

FIS Ski World Cup Men

Filip je prošle sezone bio na korak od Malog kristalnog globusa u veleslalomu, ali ove sezone je do prvog postolja stigao u - slalomu. Bio je sjajni treći prošli vikend u Val d'Isereu, a sada će loviti i prvo postolje u veleslalomu u novoj sezoni. U Söldenu je bio deveti, a prije tjedan dana je u Francuskoj izletio u drugoj vožnji. 

- Ovo je strašno! Ovo je nešto čemu sam se potajno nadao da bi se moglo dogoditi ove godine, a evo, dogodilo se već na prvoj utrci. Znao sam da sam napredovao u slalomu i da mogu ostvariti najbolje rezultate, i to sam dokazao danas na jednoj od najtežih slalomskih staza - kazao je sjajni Zubčić nakon slalomskog postolja. 

Najčitaniji članci