Sport

Komentari 23

Sjećate se Kazuyoshija Miure? Japanac pogađa i u 49. godini

Sjećate se Kazuyoshija Miure? Japanac pogađa i u 49. godini

Prije 16 godina igrao je za zagrebačke "modre", još je uvijek aktivan nogometaš, a danas i strijelac. Kazuyoshi Miura s 48 godina poboljšao je svoj rekord u Japanu...

Rođen je davnog 26. veljače 1967. godine, no i dalje je aktivan i vrlo uspješan nogometaš. Kazuyoshi Miura zabio je gol za japanskog drugoligaša Yokohamu u porazu od Júbilo Iwate 3-2.

- Najvažnije mi je bilo dobro zahvatiti loptu. Bio je to dobar gol - rekao je strijelac vodećeg gola za Yokohamu koja je vodila i 2-0, no na kraju je ipak upisala domaći poraz.

Posljednji je gol prije tog Miura zabio još pretprošle sezone, a ovaj će mu biti posebno drag unatoč porazu. Naime, popravio je vlastiti rekord kao najstariji strijelac u povijesti japanskog profesionalnog nogometa s 48 godina, jedan mjesec i 11 dana .

Stariji poznavatelji nogometa u nas sjetit će se kako je Miura krajem prošlog stoljeća jednu polusezonu boravio i u zagrebačkom Dinamu (tadašnjoj Croatiji) gdje je odigrao 12 utakmica u HNL-u.

Osim u "modrima", Miura je kroz 29-godišnju profesionalnu karijeru (!) nastupao za nekolicinu brazilskih klubova, u Europi i za Genou, a u Yokohami je već deset sezona. Od 1990. do 2000. bio je japanski reprezentativac, a posljednje tri godine igra za izabranu vrstu svoje zemlje u futsalu.

Najčitaniji članci