Obavijesti

Sport

Komentari 27

Skandal na Roland Garrosu: Ruskinju uhitili nakon meča s Hrvaticom zbog namještanja!

Skandal na Roland Garrosu: Ruskinju uhitili nakon meča s Hrvaticom zbog namještanja!

Organizatorima je pak bio sumnjiv prošlogodišnji meč Jane Sizikove. Tada je izgubila od rumunjskog para, a u petom gemu drugog seta je napravile dvije duple pogreške što je navelo istražitelje da sve pročešljaju

VIDEO

Teški skandal potresao je Roland Garros. Ruska tenisačica Jana Sizikova uhićena je u četvrtak navečer nedugo nakon meča zbog sumnji na namještanje, piše AFP.

Ona i njezina suigračica Alexandrova izgubile su u prvom kolu ženskih parova na RG-u od Sanders i Hrvatice Ajle Tomljanović (6-1, 6-1), no još veći šok za Ruskinju uslijedio je nakon meča kada je po nju u svlačionicu došla policija i privela ju. No, privedena je zbog prošlogodišnjeg meča na Roland Garrosu kada je s Brengl izgubila od Andree Mitu i Patricije Tig (7-6, 6-4). Istražiteljima su bile sumnjive masovne uplate na njezin meč pa su odlučili sve pročešljati.

Kako piše Daily Star, organizatorima je bio sumnjiv peti gem drugog seta u kojem je Sizikova napravila dvije duple pogreške. Izgledalo im je sve namješteno pa su odlučili istražiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jana Sizikova (26), 101. tenisačica na WTA ljestvici parova, u pritvoru je od četvrtka navečer nakon što je završila meč na turniru, a u sklopu istrage pokrenute 1. listopada zbog "sportske korupcije" i "organizirane prijevare", navodi tužiteljstvo, a prenosi "Parisien".

Policija je ubrzo i pretražila njezinu sobu u hotelu, a prije toga su gosti hotela vidjeli pravu dramu. Zaštitari nisu htjeli pustiti policiju u njezinu sobu jer su smatrali da je to narušavanje privatnosti, no nakon nekog vremena su ipak morali popustiti. 

Ovaj novi skandal o potencijalnom namještanju nije baš najbolje sjeo Roland Garrosu i njegovoj reputaciji. Prije nekoliko dana mnoge je šokiralo odustajanje ponajbolje tenisačice svijeta Naomi Osake. 

To se sve dogodilo nakon što je bojkotirala konferenciju za medije nakon pobjede u 1. kolu zbog čega je kažnjena s 15.000 dolara.

Australian Open

Četverostruka Grand Slam pobjednica prije početka turnira je rekla kako ne želi razgovarati s medijima iz "mentalnih razloga", no Vijeće Grand Slam turnira nije imalo razumijevanja. 

Uz novčanu kaznu, zaprijetilo joj je izbacivanjem s turnira te suspenzijom na sljedećim turnirima ukoliko nastavi izbjegavati medije, pa je 23-godišnja Japanka sama napustila Roland Garros.

"Mislim kako je najbolje za turnir, ostale igračice i moje dobro da se povučem kako bi se svi ostali mogli ponovno posvetiti tenisu", objavila je Osaka putem Twittera nagovijestivši kako bi mogla uzeti dužu pauzu od tenisa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida