Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Skandal! Sevilla prijeti da neće igrati superkup protiv Barce...

Samo 24 sata prije utakmice Španjolski nogometni savez objavio je da nema restrikcija za igrače van EU jer "Superkup nije profesionalna utakmica"!?

Soccer Football - FC Barcelona's Arturo Vidal Presentation
Foto: STRINGER
30 komentara

Večeras je u marokanskom Tangiersu na rasporedu španjolski Superkup koji će se po prvi put igrati na samo jednu utakmicu. Suparnici su Barcelona kao osvajač lige i Sevilla kao finalist Kupa jer je Barca uzela dvostruku krunu prošle sezone. No, lako je moguće da se susret neće odigrati!

Sevilla je zaprijetila bojkotom ako Barcelona za utakmicu bude imala više od tri igrača izvan Europske unije u zapisniku!

Španjolski nogometni savez u subotu je objavio kako neće biti restrikcija za igrače izvan EU jer "utakmica Superkupa nije profesionalna"!?

- Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španjolskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice. Prema njoj, može se prijaviti koliko god "ne-EU" igrača se želi. A u zadnjem priopćenju vezanom za sezonu 2018/19. jasno stoji da je dopušteno imati samo tri igrača izvan EU. Bez iznimaka - poručuju iz Seville.

- Naš tim odvjetnika proučava slučaj, a bude li Barcelona u zapisnik stavila više od tri igrača izvan EU, postoji mogućnost da se povučemo iz natjecanja zbog nepropisnog sastava suparnika - dodaju iz Seville.

Inače, u utakmicama španjolske Primere dopušteno je imati samo tri igrača bez EU putovnice, a iz nekog razloga u savezu misle da se to ne treba odnositi na Superkup.

Arturo Vidal, Malcom i Arthur bi trebala biti ta trojica bez EU putovnice budući da je Brazilac Coutinho ovih dana dobio portugalsku putovnicu preko žene, a Luis Suarez i Leo Messi već imaju EU državljanstvo.

Barcelona je u Maroko, gdje se igra ova utakmica Superkupa, povela i četvrtog "ne-EU" igrača, braniča Marlona.

- Što se tiče izjave da Superkup nije profesionalna utakmica, ne znam što bih rekao... - istaknuo je i Barcelonin trener Ernesto Valverde i dodao:

- Mislim da su i Sevillini igrači, a i Barcelonini - profesionalci. Sa svim problemima koje smo imali ovaj tjedan s igračima bez EU putovnice, mogli su nas upozoriti ranije...

Naši partneri pišu
Message