Obavijesti

Sport

Komentari 4

Skandal u Nantesu: Bez znanja testirali igračice na trudnoću?

Skandal u Nantesu: Bez znanja testirali igračice na trudnoću?
2

'Nalaze krvi radimo kako bismo odredili razinu vitamina i željeza u njoj. Ni u kojem slučaju se ne testira na trudnoću. Ukoliko su optužbe djevojaka istinite, odgovorni će biti kažnjeni', kaže predsjednik lige

VIDEO

U trećeplasiranoj ekipi francuske rukometne lige za žene D1, Nantesu, čelnici kluba testirali su djevojke na trudnoću bez njihovog znanja, tvrdi udruga profesionalnih rukometaša u svome izvještaju. Ipak,  Arnaud Ponroy, predsjednik kluba, kao i nekoliko igračica, tvrde suprotno.

- Da, testirali smo djevojke na trudnoću, ali nije to bilo ilegalno niti bez njihovog znanja - rekao je na presici predsjednik Ponroy. 

- Ništa nije učinjeno nažao. Naš je liječnik veliki stručnjak i potreban nam je u klubu. Imale smo ispred sebe papir na kojemu je jasno stajalo da će nam testirati beta-HCG - rekla je jedna od igračica, Camille Ayglon-Saurina na presici na kojoj je bilo nekoliko igračica uz nju te predsjednik kluba.

Udruga profesionalnih rukometaša i rukometašica (AJPH) tvrdi da igračice nisu znale za ta testiranja te da im je to javila jedna od igračica. 

- Liječnici su utvrđivali razinu hormona beta-HCG kako bi utvrdili je li neka od djevojaka u drugom stanju. Učinio je to klupski liječnik bez znanja igračica - napisali su prema izjavama šest igračica Nantesa, tvrde.

Iako se podigla prava uzbuna, šest anonimnih igračica, koje nisu bile niti na presici s predsjednikom i suigračicama, tvrde kako ne žele da liječnik dobije otkaz, već samo žele biti informirane jer pod medicinskim nazivom 'beta-HCG' one nisu mogle znati da je to test na trudnoću.

Predsjednica lige Nodjialem Myaro je izvan sebe:

- Iznenađena sam i šokirana. Nikada nisam vidjela ovo, niti čula o ovome. U ligi imamo jasan protokol: nalaze krvi radimo kako bismo odredili razinu vitamina i željeza u njoj. Ni u kojem slučaju se ne testira na trudnoću. Ako bi se one iznimno radile, mora biti pismeni pristanak. Ako su optužbe djevojaka istinite, uslijedit će posljedice i odgovorni će biti kažnjeni - kaže, ali dodaje:

- Trenutno imam dvije verzije priče koje su dale dvije strane igračica. U svakom slučaju potrudit ćemo se da se igračice ne osjećaju poniženo - zaključila je.

Wendy Lawson, koja je igrala za Nantes od 2012. do 2018. kaže da nije iznenađena ovime. Ona je ostala trudna krajem 2016. godine.

- Da ste mi rekli da je to učinio neki drugi klub, iznenadila bih se. Ovako... To mi nije čudno toliko za Nantes - kaže aktualna igračica Rochechouart-Saint Juniena. 

- Kad sam bila trudna, shvatila sam da ne računaju više na mene. Nisu mi dali svu opremu. Prirodno je da žena oko 28-30 godina želi zatrudnjeti. Ako predsjednik ne želi to, neka radi s muškima. Uostalom, zašto raditi test na početku sezone? Ne može li djevojka ostati trudna u bilo kojem dijelu sezone?  - pita se Wendy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve