Obavijesti

Sport

Komentari 4

Skandal u NFL-u: Pittsburghu poništili touchdown za pobjedu!

Skandal u NFL-u: Pittsburghu poništili touchdown za pobjedu!
1

Trideset sekundi prije kraja Ben Roethlisberger dodao je Jesseju Jamesu za touchdown za pobjedu. Svi su već slavili no suci su poništili jer su smatrali da James nije imao kontrolu nad loptom...

VIDEO

Samo 56 sekundi do kraja Tom Brady pronašao je, a koga drugoga, Roba Gronkowskog za TD i Patriotsi su poveli 25-24. Cijeli stadion u Pittsburghu je utihnuo. Neki smatraju da su Steelersi namjerno pustili Patriotse da naprave TD jer bi bilo jako teško, da ne kažemo nemoguće, obraniti Patriotsima četiri pokušaja na pet jardi za TD. Bilo kako bilo, Patriotsi su poveli, potom išli na pretvaranje za dodatna dva boda i 50 sekundi prije kraja poveli su 27-24. I što sada?

Ništa. Steelersi su imali 50 sekundi i jedan time out. I što sada? Ništa. Big Ben bacio je loptu JuJu Smith-Schusteru, najmlađem igraču u cijelom NFL-u, koji igra svoju prvu sezonu. Tek mu je 21 godina. Probajte zamisliti u bilo kojem sportu da lopta u posljednjem napadu ide najneiskusnijem i najmlađem igraču. I što sad? Ništa. Što zna dijete nego uzeti loptu i trčati. Smith-Schuster otrčao je maestralno 77 jardi i trideset sekundi prije kraja Steelersi su došli na korak do pobjede. Patriotsi su bili u šoku. 

Steelersi su 30 sekundi prije kraja na 10 jardi. I četiri pokušaja. No već u prvom Big Ben dodaje Jesseju Jamesu i počinje slavlje. Steelersi pobjeđuju, u doigravanju će imati prednost domaćeg terena i protiv Patriotsa, tako se činilo, igrat će u Pittsburghu umjesto u hladnom Bostonu. Čak se i Brady pomirio s porazom. No, ne i suci. Krenula je video analiza, kojom je, a to nije nikome jasno, utvrđeno da James prilikom touchdowna nije imao kontrolu nad loptom. I poništili su im touchdown. Steelersi su imali još tri pokušaja. Gubili su 27-24 i mnogi su očekivali da će Big Ben zaustaviti vrijeme, na način da će spustiti loptu, izgubiti jedan pokušaj, no imao bi još dva za field goal ili akciju. 

- S klupe sam čuo ‘Don’t clock it. Don’t clock it' - objasnio je Big Ben.

Prevedeno, signalizirali su mu da ne zaustavlja vrijeme već da pokuša iznenaditi Patriotse. 

- Vidio sam Elija (Rogersa) kako utrčava. Nažalost, nisam dobro bacio - kratko je rekao Ben.

Da stvar bude gora, Steelersi su ostali bez sjajnog Antonija Browna, koji je zbog ozljede napustio teren. No trebao bi biti spreman za početak doigravanja.

Napeta borba za MVP nagradu

Ovakvim raspletom Tom Brady vratio se u igru za MVP-ja sezone. Da su Patriotsi izgubili, Brady, koji ima pet 'interceptiona' u posljednje četiri utakmice, i prvi 'interception' protiv Steelersa od 2005., sigurno bi otpao. Otpao je i Russell Wilson, koji je u krizi, kao i Antonio Brown, koji se ozlijedio. Da je Brown igrao i pridonio eventualnoj pobjedi Steelersa, gotovo sigurno bi bio prvi wide receiver s nagradom MVP-ja. Ovako, ni njega nema u igri. Kao ni Bena Roethlisbergera. U najnapetijem MVP-ju ikad ostao je Carson Wentz, koji je prošlo kolo ozlijedio križne ligamente i neće ga biti do sljedeće sezone. Da, ozlijeđen je, no odveo je Eaglese do 11-2 i prvog NFC naslova od 2004. godine. Da stvar bude bolja, posljednji TD bacio je nakon puknuća ligamenata, a kako MVP-ja biraju novinari, za očekivati je da će i ta emocionalna strana proraditi.

U sjeni Steelersa i Patriotsa odigran je meč Packersa i Panthersa. Aaron Rodgers se vratio nakon osam tjedana i operacije ključne kosti i odigrao je najlošiju utakmicu od 2009. godine. No čak i nakon što je imao tri 'interceptiona', prvi put od 2009., čak i nakon ozljede Davantea Adamsa, koji je dobio potres mozga drugi put ove sezone, Packersi su bili u igri za pobjedu. No dvije minute prije kraja Rodgers je tražio Alisona, ovome je ispala lopta, a s njom i snovi o doigravanju. Zapravo, u igri ih drži još teorija. Pobijedi li Atlanta večeras Tampu otići će i ta teorija. Bit će to prvi put od Rodgersova starta, od 2008., da Packersi neće u doigravanje.

 

- Dok sam prije osam tjedana ležao u bolnici sanjao sam o ovom trenutku, da se vratim a da moja momčad bude u igri za doigravanje. I dogodilo se. Dečki su cijelu sezonu igrali sjajno i svaka im čast. Ja sam podbacio, odigrao sam katastrofalno. Doigravanje? Ha, ništa više nije u našim rukama - rekao je Rodgers.

Zadnji napad odlučivao je i na utakmici Oakland - Dallas. Nevjerojatnu glupost napravio je quaterback Oaklanda Carr - gubili su 20-17, ali bili su u dobitnoj poziciji jer je Carr svega 30-ak sekundi prije kraja, s loptom u rukama, trčao kroz "red zone" prema touchdown ili, u najgorem slučaju, izlasku s terena na jedan jard uz tri nova pokušaja za Raiderse. No napravio je nevjerojatnu pogrešku, htio je osvojiti još taj jedan jard i u stilu Cama Newtona, kao Superman se bacio prema naprijed s loptom u rukama. No točno u tom trenutku primio je udarac, lopta mu je ispala i Raidersi su izgubili posjed, time i utakmicu, a najvjerojatnije i sve realne šanse da se plasiraju u doigravanje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući