Obavijesti

Sport

Komentari 83

Olić suspendiran zbog klađenja 'To je bilo samo zbog zabave'

Njemački nogometni savez suspendirao je Ivicu Olića na dvije utakmice, a bivši hrvatski reprezentativac mora platiti i 20.000 eura. Kladio se na devet utakmica druge njemačke lige...

VIDEO

Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je Ivicu Olića na dvije utakmice, a bivši hrvatski reprezentativac mora platiti i 20.000 €, objavio je DFB na službenoj stranici.

Pokretanje videa...

00:15

Otkrili su kako se Ivica Olić od 26. kolovoza do 11. rujna kladio na devet utakmica druge njemačke lige što je prema propisima njemačkog nogometnog saveza zabranjeno i Ivica će propustiti utakmice protiv Fortune Düsseldorf i Stuttgarta.

Bez dodatne istrage

Oliću je u svemu ovome olakotna okolnost to što se nije kladio na utakmice svog kluba i što se nije žalio na kaznu čime je automatski priznao krivnju.

- Ivica je prekršio opću zabranu klađenja na utakmice njemačke lige. To pravilo uveli smo u interesu igrača kako ih se ne bi dovodilo pod sumnju da su manipulirali rezultatima. U Olićevom slučaju nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u eventualnom namještanju utakmica - rekao je predsjednik Sportskog suda njemačkog saveza Hans E. Lorenz.

To znači kako neće biti dodatne istrage i kazne. No bit će od kluba. 

München 1860 objavio je vijesto o Olićevoj suspenziji na službenoj stranici te najavio visoku novčanu kaznu za hrvatskog napadača.

Olić: Nismo se kladili u veliki novac

- Napravio sam veliku pogrešku. Sudjelovao sam u sistemskom klađenju s prijateljima, ali čisto iz zabave. Uplate su išle preko moje kreditne kartice. Nismo se kladili u veliki novac, to je više bilo iz zabave - rekao je Olić za klupsku stranicu.

- Jako mi je žao zbog svega. Nisam bio svjestan da radim nešto loše.

Klub je najavio da ga čeka kazna.

- Ivica je s nama raščistio cijelu situaciju. Iako je priznao krivicu i pokajao se, ne možemo prijeći preko toga. Čeka ga novčana kazna - objavio je klub.

Olić je nakon reprezentativne karijere potpisao jednogodišnji ugovor sa "zehcigerima" koji su njegov peti njemački klub, nakon Herthe, Bayerna, Wolfsburga i HSV-a.

TSV 1860 München se prošle sezone jedva spasio od ispadanja iz druge druge lige osvojivši 15. mjesto sa 32 boda, dva više od zone ispadanja. Za "zehcigere" je igrao i Davor Šuker, danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. U srcu Bavarske Šuker je igrao od 2001. do 2003. godine.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska