Sport

Komentari 115

Nove snimke: Juniori Hajduka trenera Gorice udarali šakama i nogama, jedan ga je i cipelario!

Nove snimke: Juniori Hajduka trenera Gorice udarali šakama i nogama, jedan ga je i cipelario!

Marko Capan i Stipe Vladušić udarali su rukama i nogama Svena Raića, trenera juniorske momčadi Gorice. Hajduk se još nije oglasio, no Hrvatski nogometni savez morao bi ih drastično kazniti

Utakmica Gorice i Hajduka, koja je trebala biti festival nogometa, dvoboj dvije ponajbolje juniorske momčadi pretvorila se u festival divljaštva i primitivizma. Prvo su se potukli treneri, Sven Raić i Marijan Budimir. Ljudi koji bi trebali prvenstveno biti pedagozi, mlatili su se pred očima djece. 

A onda su se uključila i djeca. Trener Gorice Sven Raić u jednom je trenutku pao na pod, a šakama i nogama počeli su ga udarati, nitko drugi nego, što se može vidjeti na snimci, igrači Hajduka! Marko Capan (18) i Stipe Vladušić (19).

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Raića su tukli igrači s brojem 6 i 8 - kažu iz Gorice.

Marko i Stipe ponašali su se kao da su u borilačkom kavezu, a ne na nogometnom travnjaku. Redakcija 24sata ui posjedu je video snimaka na kojima se vidi kako udaraju trenera šakama i nogama, a jedan neimenovani nasilnik došuljao se iza leđa i nogom na podu udario trenera Gorice. O kome je riječ, ne znamo. Znamo da nije došao s klupe Hajduka, kao ni s klupe Gorice. Samo se uključio u tučnjavu i počeo nasumično udarati. 

Također, nije jasno što je trener Gorice radio u Hajdukovom prostoru, što je bio okidač ovog sramotnog divljaštva. U 57. minuti trener Gorice uputio se prema klupi Hajduka i tu je sve krenulo, a završilo ovim ružnim scenama.

Ovakvo skandalozno ponašanje mora se osuditi i drastično kazniti. To bi trebali napraviti u Hajduku, jer na snimci jako dobro vide koji su to igrači udarali trenera domaće momčadi. No, osim Hajduka, morao bi ih kazniti i Hrvatski nogometni savez jer na nasilje, diskriminaciju i rasizam mora biti nulta tolerancija. 

Hrvatska ovdje ne smije biti iznimka, divljaštvo počevši od trenera obje momčadi, koji su se mlatili pred djecom, pa nastavno na igrače splitske momčadi koji su tukli trenera Gorice mora se sankcionirati. Hajduku smo poslali upit kako će kazniti nasilnike, no kao i mnogo puta prije, jednostavno su ignorirali službeni upit.