Obavijesti

Sport

Komentari 33

Skaut portugalske Boaviste o pojačanju 'bilih': Bolji je igrač nego Ferro kad je došao u Split

Skaut portugalske Boaviste o pojačanju 'bilih': Bolji je igrač nego Ferro kad je došao u Split

Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre, rekao je o pojačanju sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius

VIDEO

Hajduk mora biti čvrst, mora čuvati svoje veliko ime da ga drugi ne koriste za takve poslove, da ne uzima igrače koji će tu doći na par mjeseci, nego samo ako će ga na kraju moći otkupiti. Taj igrač mora nešto dati Hajduku i mora ostati ako ga Hajduk želi, samo tako posudba ima smisla, započeo je za 24sata skaut Boaviste i bivši igrač Hajduka Eduard Abazi (54) o novom pojačanju 'bilih'.

Upravo je iz redova portugalske Boaviste na posudbu na Poljud stigao Chidozie Awaziem (25), nigerijski reprezentativac koji će treneru Valdasu Dambrauskasu biti na raspolaganju već za pretkolo Konferencijske lige u kojem Hajduk čeka ogled protiv portugalske Vitorije Guimaraes.

Hajduk doveo stopera od 4 mil. eura: Spreman sam za Vitoriju, znam da su navijači strastveni
Hajduk doveo stopera od 4  mil. eura: Spreman sam za Vitoriju, znam da su navijači strastveni

- Chidozie je po meni bolji igrač od Ferra koji je došao u Hajduk oživjeti karijeru, da mu to bude odskočna daska za neki veći klub. Chidozie je već bio na posudbi, znam da ima interesa za njega i drugih klubova, a Boavista je u situaciji da će ga dati onome tko ponudi najviše - objasnio je Abazi. 

Nigerijski reprezentativac odradio je prvi trening na Poljudu, upoznao se sa suigračima, a u aklimatizaciji će mu pomoći Dario Melnjak (29) s kojim je dijelio svlačionicu u turskom Caykur Rizesporu.

- Chidozie je centralni branič koji stiže na jednogodišnju posudbu iz portugalske Boaviste. Radi se o igraču vrlo dobrih tehničkih i taktičkih te odličnih fizičkih karakteristika. U karijeri je igrao na najvišoj razini nogometa u nekim od najjačih europskih liga. Standardan je član reprezentacije Nigerije. Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre sagledavajući sve navedene karakteristike, uključujući i one psihološke - objasnio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius pa nastavio:

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hajduka i portugalske Vitorije
Evo gdje gledati prvu utakmicu Hajduka i portugalske Vitorije

- Od prvog kontakta s njim osjetili smo da je zainteresiran za dolazak u Hajduk jer je borba za trofeje ono što ga zanima i što mu je prioritet. Odbio je mnoge značajno unosnije ponude upravo zbog toga te time dokazao da se radi o karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj, želja za napredovanjem i igra na visokoj razini kvalitete ispred financija. Mišljenja sam da će kvalitetama koje posjeduje biti značajno pojačanje za našu momčad.

POGLEDAJTE VIDEO: SAŠA MATIĆ O KOVAČIĆU I VIDI 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi