Obavijesti

Sport

Komentari 122

Skënderbeu pa na Bernabéu: 'Moram li u svakoj zabiti gol?'

Skënderbeu pa na Bernabéu: 'Moram li u svakoj zabiti gol?'
5

'Moram li svaku utakmicu zabiti gol ili asistirati da bi netko rekao: ‘O, pa taj Pivarić je nešto dobro odigrao’? Recite mi, molim vas, gdje je to i kad mene netko probio?'

VIDEO

Zabio je gol u 93. minuti. Ne gol, golčinu. Dinamo je doveo pred vrata Lige prvaka i osigurao mu najmanje 12 milijuna eura. Da je bilo tko drugi to učinio, u Zagreb bi sletio kao da ga je upravo oslobodio. Ali ne i Josip Pivarić. On je bio utučen.

- Ne znam zašto se uvijek moja pozicija mora isticati u prvi plan? Ako ne zabijem gol, kao da nisam odigrao ništa. Kao da ne postojim. Pa ovo u Albaniji nije bilo ništa? Moram li svaku utakmicu zabiti gol ili asistirati da bi netko rekao: ‘O, pa taj Pivarić je nešto i odigrao’. Recite mi, molim vas, gdje je to i kad mene netko probio? Tko je to prošao mojom stranom, izbacio me iz igre, zabio ili slično? U redu, dogodi se i meni da krivo dodam, naravno. Ali to svi rade. Malo je igrača na svijetu koji cijelu utakmicu ne dodaju krivo loptu - počeo je Josip Pivarić.

Po izrazu lica vidjelo se da ga nešto boli. Nije to fizička bol, iako je i nju znao otrpjeti zbog Dinama. Bila je to bol zbog podcjenjivanja.


- Pričaju ljudi svašta. I onda kažem sam sebi: ‘Ajde, ne budi lijen, pogledaj na televiziji još jednom utakmicu’. Sjednem, gledam, sve pet. Uđem kad treba, zagradim, počistim, zatvorim, centriram. Stvarno to dobro izgledao. Ono, kad si zadovoljan odrađenim. Dođem u klub, treneri mi kažu: ‘Svaka čast, Piva. Bio si odličan’. Ja onako ljutit odbrusim: ‘Nemojte me sad i vi zaje...’. A oni: ‘Kaj ti je? Bio si najbolji na terenu’. I onda shvatim da sam i ja došao pod taj utjecaj. Koji? Pa taj da je sve loše. A upravo je sve suprotno. Pa dobro, tko je tu lud - pita se branič Dinama.

U Albaniji je bio doista odličan. Štoviše, obavio je i onaj dio za koji je bio zadužen Armin Hodžić. Zabio je gol. Kako je igrao, Hodžić ga ne bi dao da se još i sad igra. 


- Meni je sasvim jasno da su u fokusu uvijek napadači. Moj posao je zaustaviti krilne napadače. Mislim da to dobro radim.

Za Dinamo je u Europi odigrao 33 utakmice. Gol protiv Skënderbeua mu je prvi europski. I to kakav. Desnom nogom u rašlje. A ljevak je.

- Kad sam zadnji put zabio desnom? A, joj, ne sjećam se. Čekajte, znam. Protiv Istre 2012. Tad sam dao dva gola na utakmici. Valjda sam taj put odigrao dobro. Ili možda opet nije valjalo - zaključio je kroz smijeh Pivarić.

Nasmijao se, zaslužio je.

Umjesto o Eduardu, svi opet pričaju o Pivariću, dečku koji je iz Dinama otpratio desetke bekova. I ostao

"Prodajemo pouzdanoga golmana od nehrđajućeg čelika na 36 rata. Zvati poslije 16 sati." Ovako je otprilike izgledao oglas na koji se Dinamo javio i nabavio golmana iz Portugala. 

Eduardo je, glupo primljenim golom protiv Aalborga, izbacio Dinamo iz Lige prvaka, umalo ih je stajao glave protiv Moldea, a svojski se potrudio da “modrima” oteža i u Albaniji. Njegov potez kod gola, postavljanje iza zida, nitko nije shvatio. Niti Zoran Mamić. E, sad, umjesto da se priča o katastrofalnom golmanu, mnogi pričaju o Pivariću, poštenom i vrijednom dečku, koji je u Europi odigrao 33 utakmice. 

U Dinamu su bili Mirko Hrgović, Musa, Glavina, Addy, doveli su i Bornu Barišića, iz Rumunjske Mățela... Svi su oni konkurirali za Pivarićevu poziciju, a svima je zajedničko da su ostali iza Pivarića. Utakmice su počinjali sjedeći. A nisu treneri. I za razliku od Eduarda, Pivariću je stalo do kluba... On neće nigdje pobjeći ako zagusti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući