Obavijesti

Sport

Komentari 18

Skibbe, Auf Wiedersehen! Baš nitko ne vjeruje u grčko čudo...

Skibbe, Auf Wiedersehen! Baš nitko ne vjeruje u grčko čudo...
1

Srećom, hrvatska reprezentacija se u Zagrebu zaustavila na 4-1. Vrijeme je za radikalnu promjenu i obnovu reprezentacije, pišu grčki mediji koji otvoreno pozivaju na odlazak njemačkog trenera

VIDEO

Na dan uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP 2018. između Grčke i Hrvatske u Ateni, tamošnji mediji dočekali su izbornika Michaela Skibbea porukom:

- Auf Wiedersehen.

Skibbe je Grke preuzeo u listopadu 2015. godine nakon neuspjelih kvalifikacija za Euro 2016. Nijemac je tada postao četvrti trener na toj funkciji u manje od godinu dana.

Nakon odlaska Santosa 2014. kormilo grčke reprezentacije preuzeo je Talijan Claudio Ranieri, no on je smijenjen u rujnu nakon što je Grčka doživjela prvi poraz od Farskih otoka u kvalifikacijama za EP 2016. Njega je naslijedio Kostas Tasanas, a reprezentaciju je potom preuzeo Urugvajac Sergio Markarian koji je smijenjen nakon drugog poraza Grčke do Farskih otoka.

Skibbe je s Grčkim nogometnim savezom potpisao ugovor do listopada iduće godine, ali kako sada stvari stoje, teško da će ga odraditi do kraja. Zapravo, bilo bi pravo čudo da ostane na klupi nakon večerašnje utakmice.

Grci su na njega bijesni jer smatraju kako je u prvom suretu zabrljao sve što je mogao. Od izbora igrača, samog vođenj utakmice, te izmjene igrača. Nikome nije jasno kako su u Zagrebu primili četiri gola, a u 10 utakmica kvalifikacija tek šest golova. Dio medija nagađa kako bi uzvratni ogled protiv hrvatske reprezentacije mogla biti Skibbeova posljednja utakmica za grčkim kormilom.

'Vrijeme je za radikalne promjene'

- Skibbe javno ne želi priznati da je pogriješio, ali je shvatio da je u Zagrebu sve krenulo po zlu i sada to pokušava promijeniti. Ne samo da izbori plasman na svjetsko prvenstvo već i da izbori ostanak na klupi reprezentacije - piše Onsports.

List Kathimerini piše kako je 'grčka reprezentacija zaboravila što znači držati loptu i stvoriti igru.

- Srećom, hrvatska reprezentacija se u Zagrebu zaustavila na 4-1. Vrijeme je za radikalnu promjenu i obnovu reprezentacije. Skibbe može ostati ukoliko promijeni 'atletski mentalitet'.

Sportski dnevnik Protahlitis već navodi imena mogućih nasljendika.

Najglasnije se spominju Traianos Dellas i Angelos Anastasiadis.

Skibbe nije želio previše komentirati nagađanja o napuštanje reprezentacije. Tek je kratko poručio.

- Ne mislim da će biti tako - rekao je Skibbe.

Zanimljiva je i poruka grčkog braniča Socratesa Papastathopoulosa na svom profilu na društvenim mrežama. 

- U ovom teškom trenutku za našu reprezentaciju važno je da ostanemo zajedno. Moramo vratiti izgubljeno poštovanje, to je ono što dugujemo Grcima. Cilj je dati sve od sebe i boriti se kao što to Grci znaju - napisao je branič Borussije Dortmund.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica