Obavijesti

Sport

Komentari 37

Skijaški velikan u dugovima: Ovo je vila Bojana Križaja, za nju traže milijun eura na dražbi

Skijaški velikan u dugovima: Ovo je vila Bojana Križaja, za nju traže milijun eura na dražbi

Kuću u okolici Tržiča na sjeverozapadu Slovenije nekadašnji skijaš Bojan Križaj iznajmljivao je kriminalcima. Plaćali su mu 9500 eura najamnine mjesečno, a navodno se tamo odvijala trgovina ljudima

Čak 19.000 kvadrata zemlje na kojima se nalazi kuća od 711 kvadrata koja ima pet spavaćih soba, unutarnji bazen i teniski teren te još jednu gostinjsku kuću, možete kupiti za, bar zasad, milijun eura. Početna je to cijena za vilu bivšeg skijaša Bojana Križaja koji se našao u financijskim problemima te je sud odlučio da kuća ide na aukciju.

Skijaški as bivše države našao se u dugovima te usred afere je se saznalo kako je kuću iznajmljivao kriminalcima, a prije par godina se našao u problemima kad je kuću oštetilo kamenje koje se spustilo niz padinu. Uz kuću morate uzeti i spomenutu zemlju oko kuće koje ima i više nego dovoljno. 

Križaj na sudu nije rekao kako je uopće došlo do toga da je kuću dao u najam kriminalnoj organizaciji te što se sve događalo u toj kući posljednjih godina. Kako tvrdi slovenski Reporter, navodno je kuća služila i za trgovinu ljudima, a glavna je u tome bila slovensko-tajvanska kriminalna organizacija.

Cijena najma bila je 9500 eura mjesečno. Za to vrijeme dok je iznajmljivao vilu, Križaj je živio u Ljubljani, a za to su se vrijeme skupili dugovi od 1,7 milijuna eura. Podsjetimo, Križaj ima osam pobjeda u Svjetskom kupu, srebro sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu 1982. godine, a 1987. je bio i najbolji svjetski slalomaš.

Nakon sportske karijere nastavio je s luksuznim životom, a to je sad očito stiglo na naplatu...