Obavijesti

Sport

Komentari 99

Dinamo u pandemijskoj godini u debelom plusu! Maksimir? 'Mi tu kao klub ne možemo ništa...'

Dinamo u pandemijskoj godini u debelom plusu! Maksimir? 'Mi tu kao klub ne možemo ništa...'
9

Zagrepčani su, kao svi klubovi na svijetu, imali određenih financijskih poteškoća izazvanih pandemijom korona virusa, ali Dinamo će i tekuću 2020. godinu završiti u financijskom plusu...

VIDEO

U Maksimiru se večeras održala redovna godišnja Skupština GNK Dinamo. Ova Skupština se održava po svim epidemiološkim mjerama, na njoj je nazočlo 56 od 80 skupštinara, pa su sve odluke pravovaljane. Skupštinari su sastančili u zagrebačkom hotelu Sheraton, dok su mediji (kojih nije bilo kao prijašnjih godina, dapače Skupštinu je pratilo tek dva novinara!) smješteni na Dinamovom stadionu i sve pratili putem videolinka...

Pokretanje videa...

Dinamo 01:09

U Dinamu su se na početku Skupštine pohvalili uspjesima postignutim u 2020. godini. Osvajanjem još jednog naslova prvaka (sezona 2019/20.), plasmanom momčadi u grupnu fazu Europske lige (sezona 2020/21.), prolaskom u nokaut fazu Europske lige, ali i drugu godinu zaredom plasmanom juniorske momčadi u četvrtfinale Uefine Lige mladih.

Dinamo je i u 2020. godini poslovao pozitivno, u klubu očekuju pozitivan financijski rezultat. Skupštinari kluba očekuju prihode od 372,4 milijuna kuna, rashodi iznose 351,3 milijuna kuna, pa je tako u 2020. godini ostvarena bruto dobit od 20,5 milijuna kuna. Rast prihoda generiraju prihodi od prodaje roba i usluga, prihodi od Uefe, te prodaja i posudba igrača.

Prva je riječ dobila predsjednica uprave Vlatka Peras...

- Od početka krize izazvane virusom Covid-19 nastupile su posebne mjere uslijed kojih je onemogućeno redovno poslovanje kluba. Kao posljedica neodigravanja utakmica smanjeni su prihodi sa osnove marketinških aktivnosti, prihodi od prodaje ulaznica i suvenira, te donacija Grada Zagreba za natjecanja, razvojni program i objekte. Zbog toga je GNK Dinamo poduzeo neophodne mjere kako bi sačuvao financijsku stabilnost i prevladao trenutnu situaciju - poručila je Vlatka Peras, pa dodala:

- Zaposlenicima koji su imali plaću manju ili jednaku 7,5 tisuća kuna ona se nije mijenjala. Zaposlenicima koji su zarađivali više od 7,5 tisuća kuna isplaćena je trećina plaće između 7,5 tisuća kuna i punog iznosa plaće u redovnim ugovorenim rokovima, druga trećina u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice Dinama, dok su se trećine plaće zaposlenici trajno odrekli.

Izvješće o sportskom rezultatu Dinama u 2020. godine, u Maksimiru se imaju čime pohvaliti. Dinamo je poslije odličnih nastupa u Ligi prvaka i pet osvojenih bodova u skupini s Atalantom, Šahtarom i Man. Cityjem, osvojio domaće prvenstvo s 15 bodova prednosti ispred Lokomotive, a 'modrima' je to bio 14. naslov prvaka u posljednjih 15 sezona Prve HNL.

Dobre predstave nastavile su se i u ovoj sezoni. Ostvaren je plasman u Europsku ligu gdje se Dinamo natječe u skupini s CSKA Moskvom, Feyenoordom i Wolfsbergerom. Dinamo je time nastavio dojmljiv niz, u zadnjih 14 sezona čak 13 puta izborio plasman u grupnu fazu Uefinih natjecanja (pet puta u Ligi prvaka, osam puta u Europskoj ligi).

- Ovi podaci otkrivaju čvrst kontinuitet i stabilnost na svim razinama. Podsjećam da je u gotovo cijelom tom opusu od samih početaka sudjelovao i Zoran Mamić koji je u cijeloj svojoj karijeri u Dinamu, što kao igrač, sportski direktor ili trener, osvojio rekordnih 27 trofeja. Čestitam i igračima na čelu s kapetanom Arijanom Ademijem koji je ove godine postao Dinamov rekorder s ukupno 17 osvojenih trofeja u igračkoj karijeri u našem klubu - poručila je Peras.

Dinamo i dalje uspješno radi na promociji mladih igrača, u 2020. godini prve su službene seniorske minute odigrali Renato Josipović, Mario Ćuže, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Tomislav Krizmanić, Tin Hrvoj, Edin Julardžija, Tomislav Duvnjak i Bartol Barišić.

Predsjednica uprave osvrnula se i na pitanje stadiona Maksimir:

- Naša želja i na neki način obveza je da novi stadion bude na Maksimiru, iz sportskih, poslovnih, tradicijskih i emotivnih razloga. Potrebu za rješenjem ovog pitanja smo više puta artikulirali javno, ali i formalnom odlukom klupske Skupštine. Međutim, bez konačne odluke uprave Grada Zagreba, osobito u pogledu načina financiranja i izgradnje stadiona, mi kao klub ne možemo ništa - poručila je Peras, pa dodala:

- Nakon takva odluke, a u skladu s njenim sadržajem, spremni smo biti partneri u projektu. Ovoga časa, jedino vas mogu izvijestiti da je pred završetkom sanacija južne tribine, gdje je Dinamo vlastitim sredstvima od približno 1,5 milijun kuna napravio radove na konstrukciji nakon kojih će ta tribina biti ponovno dostupna za korištenje gledateljima. Time će kapacitet stadiona biti povećan za 3900 mjesta, i ukupno će iznositi 24000 mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao