Obavijesti

Sport

Komentari 10

Slaven ostaje bez wunderkinda: 'Zvonarek odlazi u Bayern...'

Slaven ostaje bez wunderkinda: 'Zvonarek odlazi u Bayern...'

Ovo je bila fantastična HNL sezona. Zvonarek nam ide u Bayern, vidjet ćemo što ćemo u idućoj sezoni. Ja za sada ostajem u Slaven Belupu, rekao je Zekić

VIDEO

Ovosezonsko izdanje HNL-a ostat će nam u pamćenju po neizvjesnoj utrci za naslov prvaka u kojoj je Dinamo opet prvi prošao kroz cilj, sjajnim potezima i fantastičnim golovima te novoj nadi na hrvatskom nogometnom nebu.

Lovro Zvonarek (17) je još na koncu prošle sezone u debiju protiv Rijeke pokazao da ima nešto u njemu kada je debitirao kao šesnaestogodišnjak, a ove sezone ustalio se u prvih 11 Slaven Belupa i pokazao o kakvom strašnom talentu je riječ.

Pažljivo su u Koprivnici brusili svog dijamanta, a zainteresirani klubovi samo su se samo lijepili. Mnogi velikani htjeli su ga vidjeti u svom dresu, no najbrži u toj utrci bio je Bayern München koji ga je kupio u rujnu prošle godine. Kada takav klub prepozna potencijal, onda je jasno da se radi o nečemu velikome.

Slaven Belupo i Hajduk  sastali se u 32. kolu HT Prve lige

Lovro je ostao na posudbi u Belupu do kraja sezone i upisao se u povijest svjetskog nogometa kao najmlađi kapetan. Naime, prema dostupnim podacima u oceanu informacija zvanom internet, Zvonarek je postao najmlađi kapetan prvoligaške momčadi u povijesti nogometa! U utakmici protiv Hajduka u travnju je imao 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana te je nadmašio stanovitog Norvežanina Kristoffera Ajera, koji je 2015. zaigrao kao kapetan IK Starta sa 16 godina, 11 mjeseci i 24 dana.

Istra i Slaven Belupo sastali se u 36. kolu HT Prve lige

Do kraja sezone bio je kapetan koprivničke momčadi, a u porazu od Istre (3-1) u 36. kolu Prve HNL odigrao je i posljednju utakmicu za Slaven. Zabio je gol, ali poraz je ostavio gorak okus na njegovom oproštaju. Trener Zoran Zekić potvrdio je kako koprivnički dijamant odlazi u Bayern gdje će se nastaviti razvijati.

- Odigrali smo vrlo dobro u prvom dijelu, a onda u nastavku, nakon što se dogodio jedanaesterac išlo je u drugom smjeru. Mislim da je Istra zasluženo pobijedila i neka se i oni, nakon dugo vremena raduju pobjedi. Imali smo sve u svemu dobru sezonu, puno mladih igrača. Strog sam prema sebi, a takav samo onda i prema drugima. Ovo je bila fantastična HNL sezona. Zvonarek nam ide u Bayern, vidjet ćemo što ćemo u idućoj sezoni. Ja za sada ostajem u Slaven Belupu - rekao je Zekić.

Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac sastali se u 7. kolu HT Prve lige

Postojala je mogućnost da ostane, ali Bayern ga je odlučio povući s posudbe. Ove sezone odigrao je 20 utakmica, zabio tri gola i jednom asistirao. Pokazao je iznimnu zrelost za jednog sedamnaestogodišnjaka, tehničku i taktičku potkovanost te nogometnu inteligenciju. No, ono što je najvažnije, da ima puno prostora za napredak. A pod budnim okom Bayernovih stručnjaka bolja sredina, za brušenje njegovog ogromnog talenta, ne postoji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu