Obavijesti

Sport

Komentari 298

Bravo, Osiječe! Očitali lekciju Nizozemcima i otišli u play-off!

Bravo, Osiječe! Očitali lekciju Nizozemcima i otišli u play-off!
10

SENZACIJA Naš prvoligaš Osijek nije primio niti gol protiv PSV-a u dvije utakmice! Nakon 1-0 u Eindhovenu, sredili su Nizozemce i pred svojom Kohortom te napravili prvoklasnu senzaciju...

VIDEO

Nogometaši Osijeka napravili su najveći podvig u svojoj povijesti izbacivši slavni PSV pobjedom i u Gradskom vrtu od 1-0 (1-0) , pa Osijek prolazi u 4. pretkolo Europske lige s ukupnih 2-0. Pred oko 15 tisuća ljudi napravili su apsolutnu senzaciju i plasirali se u playoff Europske lige.

VIDEO

Veliko slavlje u Gradskom vrtu nakon još jedne pobijede nad PSVom!

Posted by NK Osijek on Thursday, August 3, 2017

Sve su pokazali na terenu, sva podcjenjivanja Nizozemaca stigla su im na 'volej' i ova pobjeda je jako slatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjednički pogodak postigao je Petar Bočkaj iz slobodnog udarca u 25. minuti. Gostujući golman Zoet nije mogao apsolutno ništa na taj udarac. 

OSIJEK: Malenica; Barišić, Barać, Škorić, Šorša; Grezda (Grgić, 90), Mudražija, Mioč (Lesjak, 88), Bočkaj, Lopa (Vojnović, 78); Ejupi

PSV: Zoet; Brenet (Pereiro, 64), Isimat-Mirin, Luckassen, Arias; Propper (Lammers, 76), Hendrix, Van Ginkel, Bergwijn (de Jong, 64), Lozano, Locadia

Osijek je napravio najveću senzaciju pretkola Europske lige jer je izbacio klub koji je 1988. osvojio naslov prvaka Europe i klub za koji su igrali planetarne zvijezde Ronaldo, Romario, Ruud Gullit, Ruud van Nistelrooy i Arjen Robben te koji nikad u svojoj povijesti nije ovako rano ispao iz Europe.

PSV će sanjati Osječane protiv kojih su bili nemoćni u 180 minuta, kojima nisu zabili gol i momčadi koja ih je nadigrala u obje utakmice te zasluženo prošla u zadnje pretkolo. U uzvratu u Gradskom vrtu Osječani su pokazali da pobjeda u Eindhovenu nije bila slučajna, a do pobjede su došli fantastičnim pogotkom Bočkaja i upravo fanatičnom obranom. 

Osijek je dočekao Nizozemce s prepunim stadionom i užasnom večernjom vrućinom od preko 30 stupnjeva, pa se dobrih 25 minuta ništa nije događalo jer je PSV jalovo napadao kao i u prvoj utakmici.

Trebalo je vremena da Osječani shvate da mogu opasnije zaprijetiti i to se dogodilo u 25. minuti kada je Bočkaj ljevicom iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio sami kut za erupciju oduševljenja na Gradskom vrtu.

Vodeći pogodak Osijeka šokirao je goste, koji su tek u 39. minuti došli do prve prigode, kada je udarac Locadije otišao pored gola, dvije minute kasnije Van Ginkel je neprecizan s desetak metara od vrata, a u 43. minuti najbolja šansa za PSV, koju je spriječio Malenica obranivši šut glavom Breneta.  

Bočkaj je u 59. minuti dobio novi slobodan udarac gotovo s iste pozicije iz koje je u prvom dijelu zabio, ali ovaj puta je veznjak Osijeka bio neprecizan.

Uzvratio mu Lukkasen u 61. minuti, a njegov šut iz slobodnog udarca je otišao malo iznad grede.  Svi napadi PSV-a doslovce su se razbijali o fanatičnu obranu Osječana, barem desetak šuteva su blokirali osječki igrači, dok su Nizozemci postajali sve nervozniji.  

U 79. minuti sudac nije svirao jedanaesterac na Ejupiju, a u 83. minuti dogodila se upravo nevjerojatna situacija jer portugalski sudac nije svirao čak tri igranja rukom igrača PSV-a u jednom napadu! U 85. minuti junak utakmice Bočkaj imao je priliku matirati PSV, ali Zoet brani njegov udarac s desetak metara. 

Zadnji trenuci dvoboja protekli su u međusobnom svađanju igrača PSV-a i slavlju Osječana koje u petak čeka ždrijeb 4. pretkola. 

Pred 14.000 gedatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Miguel iz Portugala.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.