Sport

Komentari 3

'Teško mi je gledati Ivicu kako pati, pa on je moj pravi heroj'

'Teško mi je gledati Ivicu kako pati,  pa on je moj pravi heroj'

Da, Ivica i ja još nismo pobijedili u Zagrebu, a bili smo tako blizu. Ivica je moj heroj s čudesnom karijerom i boli me gledati kako se muči sa skijanjem i ozljedama, rekao je Felix Neureuther

Opet sam pobijedio u Svjetskom kupu nakon čak osam godina, bio sam brži i od Hirschera i od Kristoffersena i svih tih mladića, a sve to u užasnim uvjetima. Mojoj sreći stvarno nema kraja, kazao je Talijan Manfred Mölgg , pobjednik sljemenske slalomske utrke.

Moelgg je sa 34 godine i 216 dana drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa, stariji pobjednik od njega bio je je samo Mario Matt (34 godine i 250 dana) prije dvije godine, a nakon Guliana Razzolija drugi je Talijan koji je osvojio Sljeme. 

- Uvjeti su stvarno bili strašni i trebalo je zapeti u obje vožnje za pobjedu. U prvoj vožnji je velike probleme stvarao snijeg, a u drugog jaki vjetar i sada sam stvarno ponosan što sam upravo ja dobio valjda najtežu utrku zadnjih sezone uopće. Toliko sam bio umoran da sam se mučio i s otvaranjem boce šampanjca. Zahvaljujem se brojnim Talijanima, ali i hrvatskim navijačima koji su me došli bodriti - kazao je Moelgg, koji je ove sezone u odličnoj formi.

- Zadnje dvije sezone su bile katastrofalne i za mene i za moju sestru Manuelu. No, naporni trening se isplatio, prvo je Manuela bila na postolju u Semmeringu, a sada sam ja slavio u Zagrebu. Morao sam se prilagoditi, mlađi momci skijaju puno brže s novom tehnikom, pa sam i ja morao nešto mijenjati - kazao je sretni pobjednik, koji je generacija i veliki prijatelj s Ivicom Kostelićem.

- Ovog ljeta je mene i još desetak prijatelja Ivica pozvao kod sebe na Mljet i bilo mi je fantastično. On je moj dobar prijatelj i veliki prvak, i ja mu želim sve najbolje u životu nakon skijanja.

Drugoplasirani Nijemac Felix Neureuther je po treći puta osvojio drugo mjesto u Zagrebu i po tome se izjednačio s Ivicom. 

- Da, i on i ja još nismo pobijedili u Zagrebu, a bili smo tako blizu. Ivica je moj heroj s čudesnom karijerom i boli me gledati kako se muči sa skijanjem i ozljedama - kazao je Felix, koji je priznao da je rijetko kad skijao u uvjetima kakvi su danas bili na Sljemenu. 

- Naš sport se odvija u planinama i ništa se ne može učiniti ako su vremenski uvjeti ovakvi osim prilagoditi se. U prvoj vožnji je padao snijeg, a u drugoj je puhao vrlo jak vjetar. Mislim da je pobijedio najbolji, drago mi je zbog Moelgga jer je sjajan momak, a drago mi je da se pokazalo da ne mogu samo Hirscher i Kristoffersen skijati dobro i brzo - kazao je Neurether. 

Henrik Kristoffersen je trećim mjesto došao do najboljega rezultata u Zagrebu. 

- Da, treće mjesto je dobar rezultat, ali ja se još nisam sasvim poklopio sa ovom sljemenskom stazom. U prvoj vožnji me okretalo na sve strane, izgubio sam dosta na vremenu, a u drugom mi je uspjelo po onom užasno jakom vjetru doći sa šestog na treće mjesto. Bila je to čudna utrka, čak 17 skijaša je bilo unutar jedne sekunde u prvom 'laufu', a neki od skijaša su govorili da se druga utrka nije smjela održati po onakvom vjetru. Meni nije smetalo. Bio sam u Zagrebu kada je Ivica bio u vrhu i znam koliko je Hrvatima stalo do ove utrke - kazao je Kristoffersen koji u poretku slaloma zaostaje 40 bodova za vodećim Hirscherom.

Najčitaniji članci