Obavijesti

Sport

Komentari 82

Slomljeni Đoković: Osjećam se užasno. Došao sam baš iscrpljen

Slomljeni Đoković: Osjećam se užasno. Došao sam baš iscrpljen

Trenutno se osjećam užasno, ali sutra se nadam svježem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću osvojiti barem jednu medalju za svoju zemlju, kazao je razočarani Đoković

VIDEO

Nitko ga nije mogao pobijediti ove sezone, s tri Grand Slama u džepu došao je u Tokio napraviti ono što je tek Steffi Graff pošlo za rukom i to 1988. godine. Htio je pod svaku cijenu osvojiti olimpijsko zlato pa sve zaokružiti s US Openom te bi tako kompletirao famozni Zlatni Slam. 

Iako je Novak Đoković (34) imao 6-1 i 3-2 uz break, nešto što on ne propušta, neće se pridružiti legendarnoj Graff. Kao da je druga osoba ušla u Alexandera Zvereva sredinom drugog seta. Oslobodio se svih okova i počeo igrati nadrealan tenis. Baš sve je pogađao, iscrpljeni Novak u čudu je gledao. Možda je i najveći tenisač u povijesti što se tiče mentalne snage. Mentalni stroj koji se toliko puta vraćao iz zaostataka, no ovaj put u polufinalu Tokija nije imao šanse. Zverev je prvo dobio drugi set sa 6-3, a onda ga razmontirao u drugom te s 6-1 prošao u finale Olimpijskih igara.

Tennis - Men

S jedne strane suze radosnice i sreća, a s druge šok i nevjerojatno razočaranje. Poraz koji je ozbiljno uzdrmao srpskog tenisača i njegovu domovinu.

- Kako se osjećam? Užasno, baš užasno. Kako ću se osjećati... - kazao je razočarani Novak koji je ciljao na zlato u Tokiju.

I sve je upućivalo na to, pogotovo jer na turniru nije izgubio niti jedan set, a sjajno je krenuo i u polufinalu. No, koji sat kasnije, jedan od najgorih dana u njegovoj karijeri. Osim polufinala singla, izgubio je i polufinale mixa s Ninom Stojanović.

Tennis - Men

- To je sport. On je igrao bolje. Moram mu odati priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobivao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je pao. Otkako sam poveo s 3:2 u drugom setu, nije više bilo lakih poena. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova zaredom. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab postotak prvog servisa… Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Nisam došao svjež ovdje, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motiviran, naravno sa željom da donesem medalju - kazao je Novak.

Tennis - Mixed Doubles - Semifinal

To i dalje može napraviti, u mixu i u singlu. Za treće mjesto igrat će protiv Carrena-Buste, a u mješovitim parovima s Ninom Stojanović će se za broncu boriti s Barty i Peers.

- Ne znam. Trenutno se osjećam užasno, ali sutra se nadam svježem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću osvojiti barem jednu medalju za svoju zemlju - kazao je razočarani Novak.

Tennis - Men

Došao je u Tokio u nevjerojatnoj formi, iza njega je bila ponajbolja sezona u karijeri, osvojio je tri Grand Slama i bio je veliki favorit za zlato, no Olimpijske igre pišu čudesne priče. Na leđima su mu 34 godine, izgleda kao da može još nekoliko godina igrati na ovoj razini. A tko zna, ako bude zdravlja i dobre forme, možda u Parizu za tri godine ostvari svoj najveći cilj. A to je Zlatni Slam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda