Obavijesti

Sport

Komentari 38

Slovenci izbacili Škote: Slovaci i Danci u playoff, Poljska na SP

Slovenci izbacili Škote: Slovaci i Danci u playoff, Poljska na SP
1

Škotska je imala vodstvo u Sloveniji kojim bi izborila dodatne kvalifkacije, no naši susjedi izborili su remi 2-2 i tako pomogli Slovačkoj. Poljska je izravno izborila Mundijal, a u playoff će Danska

VIDEO

Prva solucija po kojoj bi Hrvatskoj za playoff bio dovoljan i bod u Kijevu očekivano je pala u vodu, Slovačka je kod kuće pobijedila Maltu s 3-0 (Nemec 33., 62., Duda 69.) i kao drugoplasirana, ispred je Hrvatske.

Škotska je jedno vrijeme držala to drugo mjesto, dok je vodila u Ljubljani golom Griffithsa u 32. minuti, ali bivši Rijekin napadač Roman Bezjak preokrenuo je pogocima u 52. i 72. minuti.

Snodgrass je izjednačio u 88. minuti, a u 90. je Boštjan Cesar dobio crveni karton. No, Slovaci su ostali drugi zbog gol-razlike.

Engleska je slavila s 1-0 na gostovanju u Litvi. Pogodak je postigao u 27. minuti Harry Kaneiz jedanaesterca, a engleska je javnost početnih 11 proglasila možda i najgorom reprezentacijom u povijesti!

Englezi su, dakako, osigurali SP pa je izbornik Gareth Southgate mogao eksperimentirati, te je izveo ovaj sastav- Butland, Keane, Maguire, Stones, Trippier, Cresswell, Winks, Henderson, Alli (od 81. Lingard), Rashford (od 72. Sturridge), Kane.

Konačni poredak skupine F- Engleska 26, Slovačka 18 (17-7), Škotska 18 (17-12), Slovenija 15, Litva 6, Malta 1.

Završila je i skupina E, Poljska je kod kuće protiv Crne Gore (4-2) potvrdila plasman na SP, dok će Danska u dodatne kvalifikacije.

Poljacima je trebao bod ili da Danska ne pobijedi, i domaćini su rano ušli u sigurnu zonu te poveli 2-0 golovima Maczynskog u šestoj i Grosickog u 16. minuti.

No, Crnogorci su stigli na 2-2 pogocima Mugoše u 78. i Tomaševića u 83. minuti, ali sve je dvojbe brzo riješio od ovog tjedna najbolji strijelac u poljskoj povijesti Robert Lewandowski u 85. minuti za 3-2. Potom je i Stojković zabio autogol u 89. za konačnih 4-2.

Na kraju je i Danska kiksala, odigrala svega 1-1 kod kuće s Rumunjskom, pa bi Poljaci ostali na vrhu i da su izgubili. Eriksen je u 60. minuti iz penala doveo Dance u vodstvo, Rumunji su u 63. ostali bez isključenog Ganee, ali je Ciprian Ioan Deac u 88. izjednačio.

I Kazahstan i Armenija su remizirali 1-1 (Turisbek 62. / Mhitarjan 26.).

Konačni poredak- Poljska 25, Danska 20, Crna Gora 16, Rumunjska 13, Armenija 7, Kazahstan 3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu