Obavijesti

Sport

Komentari 74

Slovenci tvrde: Kek u Dinamu, Prosinečki će biti novi izbornik. Robi za 24sata: Svi me zovu...

Slovenci tvrde: Kek u Dinamu, Prosinečki će biti novi izbornik. Robi za 24sata: Svi me zovu...

Slovenski izbornik Matjaž Kek nije htio ništa komentirati, a Robert Prosinečki nam je otkrio: Mene baš nitko iz slovenskog saveza nije kontaktirao oko te priče

VIDEO

Slovenija je od svoje samostalnosti samo dvaput igrala na svjetskim prvenstvima, a posljednji put prije 11 godina u Južnoj Africi. Tadašnji izbornik bio je Matjaž Kek koji je i ovaj put pokušao reprezentaciju odvesti na Mundijal u Katar. No, misiju nije izvršio.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovenija 3-0 01:03

Slovenci su kvalifikacije završili na za njih razočaravajućem četvrtom mjestu iza Hrvatske, Rusije i Slovačke. Kek je na klupu reprezentacije sjeo 2018. godine, ugovor mu istječe na ljeto sljedeće godine, no sa savezom je usmeno dogovorio nastavak suradnje do 2024. godine. Potpis na ugovor nije stavio, to je trebala biti samo formalnost, no nakon neuspjeha u kvalifikacijama slovenski stručnjak više ne uživa toliko povjerenje među vrhuškom saveza. 

Nije tajna da Dinamo već neko vrijeme želi dovesti Keka na klupu. Prošle godine je slovenski trener bio 'gotova stvar', no došlo je do preokreta u posljednji trenutak pa je klupu preuzeo Zoran Mamić. Damir Krznar i dalje živi u neizvjesnosti Maksimirske 128, svaki novi kiks poljuljao bi njegov status u Dinamu, a čelnici bi jednog dana upravo Keka voljeli vidjeti na klupi. Prošli put je situacija bila drugačija, htio je napraviti rezultat sa Slovenijom, oni ga nisu htjeli pustiti jer je bio vezan ugovorom, a sada ga nitko ne bi trebao zadržavati. Prema pisanju slovenskog SportKluba, to bi se uskoro mogli i dogoditi.

Kako pišu Slovenci, ako Krznar uskoro dobije otkaz u Dinamu, Matjaž Kek bi trebao biti njegov nasljednik, a novi izbornik Slovenije tako bi postao legendarni Robert Prosinečki koji je već neko vrijeme bez posla. Posljednji angažman imao je u turskom Denizlisporu odakle je otišao u studenom prošle godine.

Kek nije htio ništa komentirati, a legendarni žuti nam je kratko poručio:

- Ne znam, svi me zovu, ali mene apsolutno nitko još nije kontaktirao oko te priče - rekao je Prosinečki za 24sata.

Isti medij piše kako je tamošnji savez demantirao dolazak Prosinečkog na klupu reprezentaciju, no nisu otkrili hoće li Kek ostati izbornik. 

Zenica: Konferencija za medije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Podsjetimo, Kek se nedavno spominjao i u kontekstu Hajduka, a tada je na press konferenciji kratko i jasno odgovorio:

- Kako god, uvijek su prisutne medijske spekulacije. Više puta sam govorio da mene to previše ne dira, to je dio mog života, mog poziva. Moj karakter ne bi mi dozvoljavao da miješam kruške i jabuke. Kako bi to izgledalo da ja kao slovenski izbornik, bez obzira na to što nismo uspjeli u ovim kvalifikacijama, nismo se plasirali na veliko natjecanje, ulazim u neke medijske ili bilo kakve druge spekulacije. Ja sad razmišljam o ovom popisu i pripremi utakmice za iduće dvije utakmice i gledam prema idućem ciklusu - kazao je tada slovenski izbornik.

Ipak, tamošnja javnost tvrdi kako je i dalje vjerojatnije da će bivši trener Rijeke ostati na klupi Slovenije nego otići, no iznenađenja su uvijek moguća. I prije godinu dana njegov odlazak u Dinamo bio je 'siguran' pa se dogodio nagli preokret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu