Obavijesti

Sport

Komentari 136

Slovensko a naše! Jakov Fak osvojio srebro u Pyeongchangu

Slovensko a naše! Jakov Fak osvojio srebro u Pyeongchangu
7

Bivši hrvatski olimpijac osvojio je srebrnu medalju u biatlonu na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Slovenski biatlonac u utrci na 20 kilometara bio je 5,5 sekundi iza Johannesa Thingnesa Boea...

VIDEO

Slovenija ima prvu medalju na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama. Osvojio ju je Jakov Fak (30) koji je bio srebrni u biatlonskoj utrci na 20 kilometara. Olimpijski pobjednik na 20 kilometara je Norvežanin Johannes Thingnes Boe, a broncu je Austriji donio Dominiku Landertingeru.

Faku je to druga olimpijska medalja u karijeri. Prvu je osvojio pod hrvatskom zastavom. Bilo je to 2010. u Vancouveru, a tada je broncu uzeo u sprintu na 10 kilometara... A utrka na 20 kilometara pokazala se i ovoga puta kao najbolja Fakova disciplina s obzirom da je 2012. bio svjetski prvak u istoj disciplini predstavljajući Sloveniju te 2009. također u Pyeongchangu brončani na SP-u predstavljajući Hrvatsku.

Da bi ovo mogao biti njegov dan, Fak je nagovijestio već na prvom pucanju kad je pogodio svih pet meta i došao nadomak prih 10. A onda kreće Fakov show. Sa svakim novim pucanjem, svakim novim kilometrom Jakov se dizao na ljestvici i stigao do nove olimpijske medalje osam godina nakon bronce u Vancouveru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Faku su ovoga puta na ruku išli vremenski uvjeti. Za razliku od prijašnjih dana i utrka u kojima nije ispunio očekivanja, danas je u Pyeongchangu bilo -3 °C, nije bilo ni toliko vjetrovito i Fak je napokon mogao pokazati koliko vrijedi. Utrku je završio bez ijedne promašene mete, a to je uz njega uspjelo još samo brončanom Landertingeru. Zlatni Boe je promašio dvije mete, no briljirao je na stazi.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Branitelj naslova u ovoj disciplini iz Sočija i najbolji biatlonac današnjice, 29-godišnji Francuz Martin Fourcade ispao je "tragičar" u Pyeongchangu. Fourcade je pogodio svih prvih 18 zadanih meta te bi, s obzirom na svoje trčanje, osvojio zlato da je pogodio jednu od posljednje dvije. No, potpuno netipično za njega, on je dva puta zaredom promašio i na kraju zauzeo peto mjesto sa 42.4 sekunde iza Boea.

'Po mišljenju mnogih srebro u Pyeongchangu najveći je uspjeh Jakova Faka u karijeri. Zbog brojnih zdravstvenih problema koji su ga pratili u protekle dvije godine, Faka su mnogi otpisali, no on se ponovno iskazao u najvažnijoj utrci i pokazao da je sportaš za velike stvar. Jakov Fak nedvojbeno je veliki slovenski junak!' pišu slovenski mediji o bivšem hrvatskom olimpijcu.

Bravo, Jakove, i Hrvatska slavi tvoje olimpjsko srebro...

Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda