Obavijesti

Sport

Komentari 24

Slučajni junak: Atiemwen je dijelio ormar tenisica, a treći je najskuplji dinamovac u povijesti

Slučajni junak: Atiemwen je dijelio ormar tenisica, a treći je najskuplji dinamovac u povijesti
12

Na klupi se našao samo zato što je korona virus poharao momčad, a kraj njega su bili dječaci, juniori. I umjesto da Dinamo njega "uvali" Hajduku ili nekom drugom klubu, on je "uvalio" gol, možda vrijedan europskog proljeća

VIDEO

Hajrović, Moubandje, Dilaver, Pinto, Atiemwen. To je bila Mamićeva "to go" lista nakon završetka prošle sezone.

Moubandje je u Alanyasporu, Dilaver u Rizesporu, Pinto u Rio Aveu, a ostale se dvojice Dinamo nije uspio riješiti.

Pokretanje videa...

Dinamovci nakon Wolfsbergera 03:55

Ishod? Hajrović nije prijavljen za Europu, ali je barem odigrao dvije utakmice u HNL-u, a Atiemwen je ostao nigdje, u vakuumu. Neki se transferi i ideje nisu ostvarili pa se Nigerijac slučajno našao na popisu igrača za Europsku ligu. A kad je korona virus prošarao Dinamov sastav, Atiemwen se - isključivo zbog toga! - našao na klupi protiv Wolfsbergera.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Kad ono, 15 minuta do kraja, igrač više, igra nikakva, a Alen Peternac okreće se prema klupi i ugleda - vrtić! Golman Josipović, Roko Jurišić, Luka Jelenić, Tomislav Krizmanić, Ivijan Svržnjak... I što će, gura u vatru Atiemwena. A on u prvoj minuti svoje prve utakmice ove sezone u četvrtom dodiru s loptom zabija svoj prvi europski gol! I taj otpisani Iyayi Believe Atiemwen vraća Dinamovim navijačima vjeru u europsko proljeće.

Ha, kakav slučajni junak! Ma Dinamo ga je ljetos nudio kao na placu, stranim klubovima pa domaćima, navodno i Hajduku, uz još dva milijuna eura, za Jaira... I nije za njegov ostanak bila presudna njegova ljubav prema Dinamu, ne bojte se. Taj privrženost prema klubu ne poznaje, što je dokazao na inauguracijskoj konferenciji za medije u Dinamu u siječnju 2019., kazavši:

- Je li mi bilo teško otići iz Gorice? Ne, nije. To je nogomet.

Tada je došao u Maksimir kao treće najskuplje pojačanje Dinama u povijesti! Ako je vjerovati Transfermarktu, Gorica je dobila 2,65 milijuna eura odštete, skuplji su bili samo Marko Rog (pet milijuna eura Splitu) i Luka Ivanušec (tri milijuna Lokomotivi), a najtrofejniji hrvatski klub manje je platio i Juniora Fernandesa, Majera i Posinečkog (po 2,5 milijuna), Brozovića (2,4 mil.), Mandžukića (1,5 mil.), Sammira (1,4 mil.), Oršića, Pjacu, Petkovića i Olića po milijun eura...

Zagreb: GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 19. kolu Prve HNL

Taj treći najskuplji sinoć je dohvatio 30. nastup za Dinamo, koliko ih je imao i za Goricu u jednoj godini, i tek šesti gol. Prvi europski. Štoviše, više je minuta bio na travnjaku sinoć nego u svim europskim utakmicama u karijeri.

Malo tko je čuo za Iyayija Believea Atiemwena kada ga je Gorica iz Rizespora dovela besplatno u zimi 2018. S Lukaszom Zwolinskim terorizirao je suparničke obrane, zabio 12 golova i preselio se u Maksimir.

No, otad je više mijenjao frizure i povlačio se po ambulantama nego što je igrao. Bojao je kosu, puštao pa šišao čuperke, a vrlo je neugodnu epizodu imao kad ga je jedna djevojka optužila za nasilno ponašanje pa je prenoćio u policiji. No, DORH je odbacio optužbu.

atiemwen

Obožava brendove Fendi i Gucci, preko Instagrama je s fanovima dijelio svoja shopping iskustva, pozirao sa zlatnim lancima, a zabavljao je dijeleći tenisice iz svoje bogate kolekcije. U ormaru je imao 30-ak pari Balenciagica, čija vrijednost doseže 150.000 kuna. Svoju je, pak, humanu crtu iskazao doniravši 5000 dolara za liječenje bolesne djevojčice, kada je pokrenuo lavinu pomoći.

Taj Beli, kako su ga prozvali u Gorici, rođen u nigerijskom selu Ogbe, ove sezone, dakle, prije Wolfsbergera odigrao je minutu za Dinamo, protiv Lokomotive. Nije igrao čak ni protiv Ferdinandovca. Zadnju je utakmicu ozbiljniju minutažu igrao 4. srpnja protiv Intera, a zadnji je gol zabio 9. ožujka, baš 'svojoj' Gorici.

Bio je i ozlijeđen, ali i zato što ga je Dinamo pokušavao nekome "uvaliti". Sad je on "uvalio" Austrijancima gol za pobjedu. Believe Atiemwen održao je vjeru u europsko proljeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'