Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Snaga djece u pokretu: Tisuće mladih sportaša dolaze u Istru

Turnir Croatia Trophy, kojim se djeci s teškoćama u razvoju pružaju nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo, održat će se u nogometu, rukometu i tenisu

Foto: Privatna arhiva
0 komentara

Tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača ovog proljeća dolaze u Istru. Okupit će ih projekt Snaga djece u pokretu čije će se šesto izdanje od 16. do 20. travnja održati u Rovinju, Puli i Poreču.

U sklopu projekta održat će se turnir Croatia Trophy za sportaše i sportašice u dobi od 9 do 17 godina. Turniri će se održati u nogometu, rukometu i tenisu, a u istim sportovima održat će se i turniri Special Power League u Rovinju, na kojem će zaigrati mladi sportaši s posebnim potrebama.

Ovim turnirom, djeci s teškoćama u razvoju pružaju se nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo. O razvoju mladih sportaša svoja će razmišljanja na panelu podijeliti legendarni treneri Miroslav Ćiro Blažević, Lino Červar i Aleksandar Petrović.

Edukativni dio projekta Snaga djece u pokretu namijenjen je odraslima. Simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju održat će se 17. travnja, kada će se održati i trening partnera projekta Aktivne Hrvatske u Rovinju.

Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a podržali su ga Zaklade Mateo Kovačić i Novak Đoković te brojni drugi poznati hrvatski sportaši.

Naši partneri pišu
Message