Sport

Komentari 40

Snježana s mislima na trenera: Nažalost, zdravlje se pogoršalo

Snježana s mislima na trenera: Nažalost, zdravlje se pogoršalo

S mislima na svog trenera, Snježana nije uspjela ni u svojoj drugoj disciplini. Ona i Petar Gorša bili su 17. u kvalifikacijama mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m)

Trener nije dobro. Znate, 20 godina radimo zajedno i...

Tu je rečenica stala jer krenule su suze. Bila je subota, dan kad je Snježana Pejčić (39) na Olimpijskim igrama nastupala u disciplini zračna puška 10 metara i osluškivala vijesti iz bolnice o svom treneru Seni Čusti.

Njemu je u petak pozlilo u autobusu i morao je u bolnicu. Čusto se još uvijek nalazi u tokijskoj bolnici, a u ponedjeljak je Hrvatski olimpijski odbor objavio nažalost ne previše ohrabrujuće novosti:

- U konzultacijama s medicinskim timom sveučilišne bolnice Showa University Toyosu, na čijem je Odjelu intenzivne njege zaprimljen hrvatski trener, iznesen je detaljan slijed događaja povezanih s njegovim zdravstvenim stanjem. Prema navedenome, tijekom proteklih dana pojavile su se komplikacije koje su dovele do pogoršanja zdravstvenog stanja Sene Čuste i za ishod njegova stanja ne mogu se dati precizne prognoze. Čusto ostaje do daljnjega na skrbi i intenzivnoj njezi spomenute bolnice, uz stalni nadzor japanskih liječnika i kontrolu navedenih liječnika hrvatske olimpijske delegacije u Tokiju.

S mislima na svog trenera, Snježana nije uspjela ni u svojoj drugoj disciplini. Nakon 31. mjesta u zračnoj puški, Snježana Pejčić i Petar Gorša osvojili su 17. mjesto u kvalifikacijama natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m) i ostali bez borbe za odličja. U kvalifikacijama je nastupilo 29 parova, a za ulazak u drugu kvalifikacijsku fazu trebalo je biti među osam najboljih.

Pejčić (309,6) i Gorša (314,6) su ostvarili rezultat od 624,2 kruga i od osmog mjesta su bili udaljeni 3,7 krugova.

Snježana nastupa još u subotu, 31. srpnja, u kvalifikacijama malokalibarskom puškom, disciplina trostav.

Nadamo se da će dotad doći i puno bolje vijesti iz tokijske bolnice...