Obavijesti

Sport

Komentari 194

Fantastična Mikaela Shiffrin obranila je sljemensku krunu!

Fantastična Mikaela Shiffrin obranila je sljemensku krunu!
25

Američka tinejdžerska senzacija Mikaela Shiffrin obranila je naslov pobjednice sljemenske Snježne kraljice s čak 1,68 sekundi prednosti pred Kathrin Zettel...

VIDEO

Moram biti iskrena, kruna mi se raspala. Zbog toga priželjkujem novu pobjedu u Zagrebu, da dobijem novu, rekla je Mikaela Shiffrin uoči desetog izdanja sljemenske Snježne kraljice. I želja joj se ostvarila. Amerikanka je na obroncima Zagrebačke gore ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u svim dosadašnjim izdanjima Snow Queen Trophyja.

Iako je u prvoj vožnji krenula s najgorim mogućim startnim brojem sedam, 19-godišnjakinji iz Vaila to nije nimalo smetalo. Nakon polovice utrke imala je 80 stotinki, a u drugoj je prednost pred Austrijankom Kathrin Zettel digla na 1,68 sekundi, dvije stotinke više od dosadašnje najveće razlike između Marlies Schild i Ane Jelušić 2007. godine.

Luka Stanzl/PIXSELL

- Dobro sam se osjećala na stazi, zadovoljna sam. Obranila sam naslov i presretna sam. Konkurencija je bila jaka, bojala sam se da će cure napadati stazu više od mene. Ali završilo je sjajno. Staza je bila ledena, gotovo nevjerojatno s obzirom da je toplo. Čestitam na sjajnom poslu oko staze i organizacije - rekla je nakon utrke Shiffrin za HRT.

Kathrin Zettel pretplatila se na druga mjesta. Austrijanka je bila korak prekratka 2006. i 2010. godine, a ovaj put nije mogla preko nevjerojatno brze Shiffrin.

- Sretna sam i zadovoljna. Ova utrka puno mi je značila jer posljednje dvije utrke nisam postigla dobre rezultate, sad sam vratila samopouzdanje. Mikaela je bila doista jako brza i moram reći da se vratila. Atmosfera je bila sjajna - komentirala je Zettel.

Norvežanka Nina Løseth pamtit će Zagreb po prvom pobjedničkom postolju u karijeri u Svjetskom kupu. Iskoristila je odustajanje trećeplasirane iz prve vožnje, Čehinje Šárke Strachove, i s 2,79 sekundi zaostatka za Shiffrin uzela treće mjesto.

Luka Stanzl/PIXSELL

- Jako sam zadovoljna. Dugo sam čekala ovo prvo postolje. Iza mene su neke teške godine, no obožavam Zagreb. Sjećat ću ga se zauvijek, uvijek ovdje dobro skijam. Obožavam publiku i Sljeme - rekla je Løseth.

Četvrta je završila Šveđanka Frida Hansdotter, peta Slovenka Tina Maze, a na šesto mjesto sa 17. u prvoj vožnji popela se Kanađanka Erin Mielzyński. Nevjerojatno zvuči podatak da je posljednja plasirana skijašica, Njemica Lana Dürr, za pobjednicom zaostala astronomskih 8,06 sekundi.

Shiffrin je ovom pobjedom smanjila zaostatak u poretku slalomašica za Fridom Hansdotter na samo jedan bod (320-319), a Tina Maze pala je na treće mjesto s 294. Slovenki je ipak ostala vodeća pozicija u ukupnom poretku sa 777 bodova, Shiffrin je sada druga s 545.

Hrvatice se nisu proslavile na Sljemenu. Prvu vožnju završila je samo Saša Tršinski (18), a ispadale su Leona Popović (17), Iva Mišak (21) i Matilda Šola (20).

Vip Snow Queen Trophy 2014., ženski slalom

  1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:56,66
  2. Kathrin Zettel (Austrija) +1,68
  3. Nina Løseth (Norveška) +2,79
  4. Frida Hansdotter (Švedska) +3,27
  5. Tina Maze (Slovenija) +3,50
  6. Erin Mielzyński (Kanada) +4,02
  7. Marie-Michèle Gagnon (Kanada) +4,35
  8. Chiara Costazza (Italija) +4,62
  9. Sara Hector (Švedska) +4,76
  10. Carmen Thalmann (Austrija) +4,99
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku