Obavijesti

Sport

Komentari 144

Šok u Philadelphiji! Sixersi su 'trejdali' Šarića u Minnesotu!

Šok u Philadelphiji! Sixersi su 'trejdali' Šarića u Minnesotu!
1

Čeka se potvrda trejda, vijest je prvi prenio ugledni ESPN i čini se da je odlazak hrvatskog reprezentativca gotova stvar. Šarić će tako nakon dvije godine napustiti Philadelphiju.

VIDEO

Potpuno neočekivano, Philadelphia Sixersi upustili su se u trejd kako bi doveli All Star igrača Jimmyja Butlera i u tome uspjeli, ali zauzvrat su morali dati Timberwolvesima našeg Darija Šarića.

Čeka se potvrda trejda, vijest je prvi prenio ugledni ESPN i čini se da je odlazak hrvatskog reprezentativca gotova stvar. Uz Darija, put Philadelphije će i Robert Covington te pick prve runde za Draft 2022. godine

Dizelaški je ušao Šarić u novu momčad i vidjelo se da mu treba malo vremena da se vrati u formu, no svejedno je ova vijest veliki šok za sve, jer je Dario bio bitan kotačić u sastavu momčadi Bretta Browna. I samog Šarića iznenadila je vijest o razmjeni. Kako doznajemo, uopće nije znao što se sprema i nitko mu ništa nije rekao sve dok nije došlo do konačnog dogovora.

Šiši je u Philadelphiji imao bitnu ulogu i trebao je godinama nositi momčad uz Bena Simmonsa i Joela Embiida, no čelnici kluba su smatrali da im treba još jedna zvijezda s kojom će postati kompetentniji na istoku. Da, doveli su All Star igrača i sjajnog košarkaša koji ima moć završavati utakmice, ali izgubili su Šarića i Covingtona, igrače koji su bili članovi prve petorke i koji su se uštimali u "proces".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konkurencija u Minnesoti 

Šarić je dosta cijenjen u NBA ligi, igrač kojemu je prije dvije sezone za dlaku izmakla nagrada za najboljeg novaka godine. No, pitanje je kakav će imati status u momčadi Tima Thibodeaua. U Minnesoti igraju zvijezde poput Karl Anthony Townsa, Andrewa Wigginsa, Loula Denga, koji će mu biti glavna konkurencija uz Taja Gibsona na poziciji krila. U "vukovima" se još nalaze Derrick Rose koji opet počinje podsjećati na sezone u kojima je bio dominantan te Jeff Teague...

Minnesota je prošle sezone uspjela izboriti doigravanje, a u prvom kolu su počišćeni od strane Houston Rocketsa. Ove sezone su u ligu krenuli s omjerom 4-9. Butler je već tjednima provocirao odlazak iz klub, a čini se da su njegovi revolti uspjeli.

Dario je 2014. izabran kao 12. pick prve runde na NBA draftu, a u Philadelphiju je stigao dvije godine poslije. Malo pomalo je sjajnim igrama dobivao sve veću minutažu, a ubrzo je to i trener Brown prepoznao te ga smjestio u prvu petorku gdje je zacementirao svoje mjesto.

Prije početka sezone ozlijedio se Ben Simmons koji je trebao uz Embiida voditi momčad, a i kamerunski centar je više obilazio fizioterapeute nego što je igrao. Dario je tako dobio velike ovlasti koje je sjajno iskoristio. Prosječno je zabijao 12,8 koševa, dijelio dvije asistencije po utakmici te skupljao 6,7 skokova po utakmici. Ipak nije uspio Philu odvesti do playoffa, ali bio je glavni kandidat za nagradu za novaka godine. Ona je na kraju pobjegla iz njegovih ruku i potpuno neočekivano pripala Malcolmu Brogdonu, prema mnogima skroz nepravedno.

Najbolja sezona

Tu nepravdu Dario je shvatio motivaciju za što žešći rad za sljedeću sezonu, a to je bila sezona za pamćenje. Vratili su se u momčad Embiid i Simmons te su uz Šišija činili veliku trojku. Na kraju su završili treći na istoku s omjerom 52-30, a posebno je sve zapanjila serija u kojoj su pobijedili 18 zadnjih utakmica u regularnom dijelu natjecanja te se plasirali u playoff nakon pet godina posta

U playoffu su u prvom kolu pobijedili Miami Heat sa 4-1, a u polufinalu konferencije je ipak jači bio Boston s istim rezultatom. Dario je prosječno u toj sezoni postizao 14,6 poena uz 6,7 skokova i 2,3 asistencije, što mu je bila najbolja sezona.

S istim očekivanjima se krenuli i ovu sezonu, no čelnici kluba su se ipak odlučili pustit Darija, a umjesto njega dovesti sjajnog Butlera.

Pred Šarićem je tako nova epizoda u karijeri te će Minnesota trebati njegovu pomoć ako se žele plasirati u playoff, ali problem je taj što je na zapadu paklena konkurencija. Sad mu predstoji da se izbori za minutažu, a da onda opet pokaže što zna i umije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu