Sport

Komentari 32

Jedna od najljepših sportašica Rusije objavila je kraj karijere

Jedna od najljepših sportašica Rusije objavila je kraj karijere

Otac joj je bio zlatni olimpijac u plivanju, majka balerina, a ona je s 15 godina već bila svjetska prvakinja. Jana Kudrjavceva karijeru je završila s 19 godina zbog teške ozljede stopala...

Veliki udarac za rusku gimnastiku. Jana Kudrjavceva objavila je da završava karijeru. Lijepa 19-godišnja gimnastičarka, srebrna s posljednjih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, odlučila je prekinuti karijeru zbog teške ozljede stopala.

Jana je već s 15 godina osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici i postala je najmlađa svjetska prvakinja u povijesti. Iako joj je tek 19 godina, Jana ima 19 zlata sa svjetskih prvenstava i 9 s europskih, a uz to ima i olimpijsko srebro iz Rija. Gledajući obiteljsko stablo, Jana je bila preodređena za uspjeh.

Otac Aleksej bio je sjajan plivač i zlatni olimpijac iz Barcelone 1992. godine, a majka Viktorija bila je balerina. Jednoj od najblistavijih priča ruske gimnastike stigao je kraj nakon teške ozljede na SP-u u Kazanju prošle godine. Osim što je bila uspješna u ritmičkoj gimnastici, Jana je plijenila i ljepotom.

Najčitaniji članci