Sport

Komentari 18

Šokantna snimka: UFC borac je skidao kilograme i skoro umro!

Šokantna snimka: UFC borac je skidao kilograme i skoro umro!

Darren Till imao je manje od dana da skine pet kilograma kako bi prošao vagu i borio se u svom Liverpoolu. Njegov tim ga je forsirao, a Till je u jednom trenutku ostao bez vida

Ostao sam u šoku vidjevši grupu ljudi koji forsiraju tog dečka do trenutka u kojem je izgubio vid. Njih treba suspendirati. Umjesto da ga zaustave kad mu je bilo loše, oni su ga gurali dalje. Pa mogli su ga ubiti, rekao je predsjednik komisije boksačkih saveza Mike Mazzulli o snimci koja je šokirala MMA svijet.

Prije nekoliko dana u Liverpoolu su se u sklopu UFC eventa borili Darren Till i Stephen Thompson u velter kategoriji. Till je pao vagu, bio je kilu i pol pretežak pa je u pregovorima s timom protivničkog borca potpisao da se odriče 30 posto zarade.

Thompson je pristao, a Till je slavio nakon pet rundi jednoglasnom sudačkom odlukom.

U namjeri da pokažu kako Till nije namjerno pao vagu, iz njegova tima je procurila snimka skidanja kilograma. Ali izazvala je potpuno suprotan efekt.

Nitko više nije ni razmišljao je li borac namjerno ili nenamjerno imao višak kilograma, već su se zgrozili postupkom skidanja kila. U jednom trenutku, Till je ostao bez vida!

POGLEDAJTE VIDEO

Ovo nije normalno

U petak je Darren Till krenuo u skidanje kilograma, do subote je morao biti pet kila lakši. Krenuo je uz pomoć tima koji ga je skoro ubio! Prvo trčanje na traci, umatanje u deke kako bi se što više znojio, potom boksački trening...

Borac je bio na izmaku snaga, ali iz njegova tima su išli dalje. Stavili su ga u saunu, nakon toga je vaga pokazala da treba skinuti još dva i pol kilograma. Drugi dio skidanja kila počeo je u pet ujutro, a Darrenu je pozlilo dok je bio na traci za trčanje.

Rekao je da je izgubio vid. No ni tada iz njegova tima nisu sve stopirali, već su ga odveli u saunu gdje mu se stanje navodno još i pogoršalo. Na sreću, sve je završilo dobro, no pitanje je kad će netko umrijeti zbog ovakvih drastičnih metoda.

- Doći će dan kad će netko umrijeti zbog nečije gluposti, a sve kako bi skinuo kilograme da bi se borio - dodao je predsjednik komisije boksačkih saveza Mazzulli.

Najčitaniji članci