Sport

Komentari 12

Šola princu od Monaka: Dođi kod mene na Šoltu na gradele

Šola princu od Monaka: Dođi kod mene na Šoltu na gradele

Hrvatsku bob posadu posjetio je princ Albert od Monaka, koji je bio na pet olimpijskih igara. Fotografirao se s Hrvatima, a kad su ga za 'fotkanje' tražili Austrijanci, Albert im je prstima pokazao da moraju - platiti!

Dok se hrvatski bobisti pripremaju za nastup u četverosjedu, iznenadio ih je, ni manje ni više, nego princ Albert, inače veliki zaljubljenik u ovaj sport. Naime, princ od Monaka je čak pet puta sudjelovao na Olimpijskim igrama i bobom se bavi od najranije mladosti. Bio je na pet olimpijskih igara (1988., 1992., 1994., 1998., 2002.), a triput je na otvaranju Igara nosio nacionalnu zastavu, 1988., 1994. i 1998. 

No, nije to sve. Albert se bavio, pazite sad ovo, bacanjem koplja, rukometom, judom, plivanjem, tenisom, veslanjem, jedrenjem, skijanjem, squashem i mačevanjem. U judu, ako niste znali, ima crni pojas, a sudjelovao je, zar ste sumnjali, i u Pariz - Dakar reliju 1985. godine.

E, pa princ Albert došao je pozdraviti hrvatsku posadu i izbornika Ivana Šolu, koji mu je prijatelj, te zaželjeti im sreću pred nastup, koji je ovaj vikend. 

- Baš mi je drago da imate dvije posade u Pyeongchangu - rekao je princ Albert, evocirajući i sjećanja iz susreta s našim izbornikom koji je dugo bio zaokupiran samo četverosjedom.

Naravno, aktualnoj posadi četverosjeda poželio je što brže i čistije vožnje te što bolji plasman u natjecanju ovoga vikenda. Izbornik Šola na duhovit je način pozvao kneza Alberta II da ga na ljeto posjeti na Šolti.

- Kada budete s jahtom na Jadranu i negdje u blizini Šolte, svratite u goste, gradele će biti spremne...

Vidjevši da se fotografira s našim bobistima, Alberta su pozvali i Austrijanci, a on im je prstima pokazaju da fotkanje moraju - platiti! Naravno, 'fotkao' se i snjima, pa su ga se potom dočepali domaćini i više se nije vraćao do hrvatske posade. 

- Je li, Ivane, kako misliš pozvati jednog europskog vladara u nedovršenu vikendicu na Šolti - zezali su bobisti Šolu.

- Nisam mu rekao da će ga čekati spremna vikendica, već gradele, a za to ću se pobrinuti.... - odgovorio je kroz smijeh Šola.

Najčitaniji članci