Obavijesti

Sport

Komentari 3

Solari ga ne podnosi ni na treningu! City i Juve u zasjedi

Solari ga ne podnosi ni na treningu! City i Juve u zasjedi
1

Od dolaska Solarija Iscova minutaža je mizerija: u šest utakmica od mogućih 540 igrao je - 78 minuta. Prosjek: 14%... Ništa. Guardiola za njega sprema silne milijune, a Juventus sprema emisara: Zidanea

VIDEO

Fantazista najvećeg kluba na svijetu, nogometni majstor, čarobni dribler i asistent s topom u nogama, višestruki osvajač Lige prvaka, vrlo skori vođa i najvažniji igrač Reala i španjolske reprezentacije...

Do prije nekoliko tjedana to je bila realnost koju je živio Francisco Román Alarcón Suárez, cijelom svijetu poznat kao Isco. Onda je umjesto Julena Lopeteguija na Realovu klupu došao Santiago Solari i Isco je 'nestao'.

Real ima nešto bolje rezultate, igra je i dalje nedopustivo nisko ispod 'kraljevske' razine, a Isco - jedva da uopće igra. Jedan od potencijalno najboljih nogometaša planete za trenera je 'zrak'.

U Rusiji nikako, doma još teže

U svibnju je osvojio treću uzastopnu, a ukupno četvrtu Ligu prvaka i spremao se za Mundial u Rusiji. Svijet je bio pod Iscovim nogama. Na SP-u Espana se raspala iznutra (opet je u priči Lopetegui koji je smijenjen par dana prije prve mundialske tekme jer je 'provaljeno' da odmah poslije Svjetskog ide u Real), a u Madridu manje-više sve ide nizbrdo od početka 2018/19-e.

Champions League - Group Stage - Group G - Real Madrid v AS Roma

Dok je na Realovoj klupi sjedio Lopetegui Isco je u 14 utakmica odigrao 648 od mogućih 930 minuta tj. 69% ukupne minutaže (četiri je tekme preskočio zbog ozljede). Otkad je šef Realove struke Argentinac Solari minutaža koju dobija Isco je čista mizerija: u šest utakmica od mogućih 540 igrao je - 78 minuta. Prosjek: 14%! Triput nije dobio ni sekunde, a kad je igrao to je bilo po 34, 27 i 17 minuta. Ništa... K'o da je klinac pa ga se tek uči pravom nogometu.

Činjenica je da ni kod Zidanea nije bio 'cementirani' član startnih 11 no to u Realu, pored Modrića, Kroosa, Cristiana Ronalda, Balea, Asensija i ostalih, nije ni najmanje čudno. Ali ovo kod Solarija, posebno sada kad u Madridu više ne stanuje CR7... To je jasni pokazatelj da Isco i Solari ne mogu živjeti u istoj svlačionici. A trener je dobio ugovor na 3 godine i predsjednik ga ističe kao planirano dugoročno rješenje na čelu prve momčadi.

City i Juventus pripremili zasjede

Izvori bliski Realu (među koje vjerojatno treba ubrojiti i samog trenera i igrača koji poruke jedan drugome šalju javno, ali off the record) već su plasirali vijesti kako se Solariju ni najmanje ne sviđa Iscov pristup treningu, a Isco zbog toga Solarija jednostavno teško vidi i nacrtanog.

Sve to, naravno, prate ostali europski nogometni 'bogatuni' i priča se već vrti... Guardiola i Manchester City za cijenu ne pitaju (procjena se vrti oko 90 milijuna eura odštete; ugovor ga za 'Santiago Bernabeu' veže do 30. lipnja 2022.).

Juventus je, kako tvrdi ugledni španjolski 'As', već pripremio teren da preko svog bivšeg igrača, a Iscovog bivšeg trenera Zinedinea Zidanea sjajnom fantazisti objasni koliko bi dobro za njegovu karijeru bilo da ode baš u Torino (pa usput i opet zaigra s C.Ronaldom). Talijani igraju lukavo. Zidane je hodajući nogometni spomenik, njegova bi riječ mogla biti važnija od vagona novca premda bi, naravno, za Isca i Juventus u svakom slučaju pred 'Bernabeu' morao iskrcati lijepu hrpicu love.

Champions League Final - Real Madrid v Liverpool

Treba sačekati i vidjeti u kojem će se smjeru kretati zasad debelo ispodprosječna Realova sezona. S obzirom na to da je i Modrić vjerojatno na odlasku, a predsjednik Perez je najavio malu ljetnu revoluciju što se prijelaznog roka tiče, sve bi to moglo ostaviti još negativnijeg traga na rezultatima kluba koji priznaje samo naslove.

Iz te perspektive, dođe li do još većeg pada nitko ne bi bio šokiran kad bi Real 'spedalirao' i Solarija, a Isco dočekao trenera kojem bi bio ono što po klasi sigurno može biti: jedan od 2-3 ključna igrača. Ali zasad... Trener je puno čvršće u sedlu, a igrač polako gleda - prema Engleskoj i Italiji!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka