Sport

Komentari 33

Soudani u Zagrebu: Dolazim jer se ovdje osjećam ispunjeno, ali nema smisla vratiti se u Dinamo

Soudani u Zagrebu: Dolazim jer se ovdje osjećam ispunjeno, ali nema smisla vratiti se u Dinamo

Svojevremeno najbolji igrač Dinama stigao je u Hrvatsku posjetiti brata Samira, koji je u Zagrebu osnovao obitelj. Soudani je trenutno bez kluba, ali kaže da ima nekoliko opcija

Pet godina nosio je dres Dinama i u tom periodu postao miljenik navijača, jedan od najboljih stranaca zagrebačkog kluba. Čak i nakon što je napustio Maksimir, Hilal Soudani (33) se redovito vraća u Zagreb. Srce ga vuče, a kaže, "tamo gdje se osjeća ispunjeno".

POGLEDAJTE VIDEO: Soudani bodrio Dinamo u Europi

Brat Samir u glavnom gradu Hrvatske osnovao je obitelj pa mu je Soudani stigao u posjet.

- I da nije, stalno bi se vraćao u Zagreb. Ne mogu opisati koliko se ovdje osjećam ispunjeno - rekao je svojevremeno najbolji igrač Dinama za germanijak.hr.

Sada je njegova epizoda u Saudijskoj Arabiji stigla kraju i Alžirac je bez kluba.

- Imam nekoliko opcija na stolu, gledam, važem i kada dođe trenutak onda ću procijeniti što mi najbolje odgovora. To može biti već danas, može biti na kraju prijelaznog roka - rekao je.

U dresu Dinama proveo je pet godina. U 132 utakmice postigao je 69 golova uz 42 asistencije i svojevremeno bio najbolji igrač Plavih. Rušio je Hajduk, Rijeku, Osijek, s Dinamom osvojio četiri naslova, briljirao i u reprezentativnom dresu Alžira baš dok je bio igrač Dinama...

- Volim taj klub, on je dio mene i uvijek će ostati. Kada god dođem u Zagreb i prođem Maksimirom, poseban je osjećaj. Gdje god sam bio nakon Dinama, redovito sam sve pratio i moram priznati da sam se veselio kao i igrači na terenu kada sam vidio europsko proljeće, pa prošlu sezonu - rekao je Soudani pa razjasnio kako od povratak u Dinamo nema ništa:

- Dinamo ima puno igrača, onih mlađih koji su željni dokazivanja i ne bi se dobro osjećao kada bi nekome zauzimao poziciju, pogotovo zbog nekih starih zasluga. Imaju Kastratija, Ivanušeca, Špikića... Bio je tu i Atiemwen. Ta mogućnost nije imala smisla.

Najčitaniji članci