Obavijesti

Sport

Komentari 14

Špaco: Moj zadatak je stvarati, koristiti pa prodavati igrače

Špaco: Moj zadatak je stvarati, koristiti pa prodavati igrače
1

Mijo Caktaš dobio je žuti karton zbog napucavanja lopte. To mu je treći te će morati propustiti sljedeću utakmicu Hajduka. No Špaco Poklepović ga ne namjerava kazniti

VIDEO

Naša odrednica mora biti stvaranje, korištenje i transferiranje mladih igrača, a kroz naš rad ćemo, siguran sam, doći do tog cilja, kazao je Stanko Poklepović po povratku iz Zagreba.

Već u prvim danima svog mandata, Stanko Poklepović potrudio se demantirati sve skeptike, koji smatraju kako bi njegovih 76 godina moglo biti ograničavajući faktor. U svega par sati od prihvaćanja funkcije, spakirao se i preuzeo momčad u Zagrebu, a jutros je stigao na presicu nakon odrađene analize utakmice, premda se momčad kasno vratila iz Zagreba.

- Nema straha, dovoljno sam vitalan fizički i umno da budem u službi kluba - kazao je novi trener Hajduka, koji je po povratku u Split povukao prvi potez.

- Momčadi ćemo priključiti Gorana Jozinovića. Kod mojih igrača je vidljiva psihološka zapreka, radi se o mladim ljudima, čije se greške mora prihvatiti, a ne tući ih odmah po glavi.

Sušić i Caktaš dobili su bez potrebe treće žute kartone zbog napucavanja lopte, no Poklepović ne razmišlja o eventualnoj kazni.

- Kazna ne dolazi u obzir, oni nemaju emocije da takve stvari rade namjerno. Kod njih postoji stres, koji se događao u agoniji u zadnjih 15 dana i taj stres ih koči. Moramo to što prije raščistiti, da budu što bolji... Jedan Zidane je udario Materazzija glavom u finalu SP. Jedna takva klasa! I sad se vi čudite Caktašu. On je neprimjereno reagirao, nije postupio pravilno, ali to ćemo riješiti razgovorom.

Analizirali su Poklepović i Vučević uoči presice i suđenje.

- Znate koliko je HNS osjetljiv prema našim komentarima i zato neću ništa reći, no valjda vam je i samima sve jasno, da možete i sami napisati - kazao je oprezni Vučević, na što se nadovezao Poklepović:

- Kalinić i Milović mi kažu da je drugi gol Lokomotive postignut rukom, ali sudac to nije mogao vidjeti. Gol Vlašića je bilo čisto zaleđe, ali Gotal je dao europski gol, koji nije bio zaleđe. Ali, nećemo se na to osvrtati, ako je netko kriv, onda je to pomoćni sudac, ne glavni, a Lokomotiva je bila bolja i zasluženo pobijedila.

Porazom je razočaran, ali ne u potpunosti.

- Uvijek si razočaran kad izgubiš. Očekivao sam bolju taktičko - tehničku izvedbu, iako smo i ovakvi mogli dati tri gola. Potencijal imamo, ali moramo paziti na rezultat, jer on je baza svega - kazao je Poklepović, koji još uvijek nije u potpunosti 'uigran' sa sportskim direktorom.

Nakon što je Vučević kazao kako su Mezga i Milevski dovedeni kao popune, koje su iskustvom trebale oplemeniti momčad, no u tome su ih spriječile ozljede, Poklepović ih je obojicu najavio u početnoj postavi protiv Zadra. Isto tako, Vučević nije izričito bio protiv eventualnih kazni za nezalaganje igrača, no Poklepović je rekao – ne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika